Vilka talanger gästar Lamix kommande "OMG - Remix"?

Lär känna artisterna som vann NBLSounds #OMGchallenge i vår exklusiva introduktion.

Tidigare denna månad gick NBLSound och EP-aktuella Lamix ut med en så kallad #OMGChallenge. I tävlingen efterfrågades nya talanger till en officiell remix av låten ”OMG” från EP:n Ingen som hör. Den som ville delta i tävlingen spelade in en video där den rappade över ”OMG-beatet. Videon postades sedan på Instagram under #OMGChallenge.

När tävlingen avslutades fanns över 450 bidrag från deltagare runtom i landet. NBLSound var inte förberedda på en så pass stor respons som tävlingen fick. Detta ledde till att beslutet om vilka som skulle medverka på remixen fick skjutas upp. Den 16 mars gick NBLSound och Lamix äntligen ut med vinnarna. Då avslöjades det att remixen, som från början enbart skulle gästas av tre artister, nu hade totalt sex features.

Lär känna talangerna nedan.

Winta Tesfamariam – @w1.nta

https://www.instagram.com/p/BgHm3OwnBje/?taken-by=w1.nta

 

Berätta kort vem du är:

”Ehm, alltid svårt och svara på den här frågan. Jag är 22 år gammal, född och uppvuxen i Västerort (Akalla/Husby). För tillfället bor jag nere i Malmö (shoutout till Rosengård) och pluggar mitt andra år på IT – och Ekonomiprogrammet här på universitetet. Och något om mig själv … En person med tusen bollar i luften och för mycket energi at times.”

Hur länge har du hållit på med musik?

”Jag har sjungit typ hela mitt liv, så länge som jag kan minnas, men har på grund av olika anledningar skjutit den drömmen åt sidan och haft världens uppehåll på flera år då jag inte sjungit något alls. Jag tillät inte mig att drömma tillräckligt när det kom till musiken helt enkelt. Men det får äntligen sin vändning nu, efter många om och men. Det har alltid varit en del av mig. Det jag spenderar mina timmar på om nätterna, så varför inte ge det en ärlig chans? Pallar ej vara ’den bittra tanten’ när jag är äldre som aldrig vågade chansa på sina drömmar, you know?”

Favoritartister i Sverige?

”Den här är svår … Lyssnar verkligen på allt möjligt. Men Mwuana tycker jag är sjukt begåvad. Cherrie är verkligen en sann inspiration i sitt sätt att formulera sig. Hon sätter ord på känslor som touchar dig, speciellt då jag kan relatera till typ allt hon sjunger om. Sabina Ddumba, Seinabo Sey och Janice är röster som verkligen berör mig. Z.E som är sjuk med sina ordlekar och flow. Jireel och Lamix som tagit över med sin vibe i Sverige. De är egna bara, och det är fett nice att höra! Sen lyssnar man inte alltid på svensk musik utan väldigt mycket på engelsk musik. Men yeah haha, känns som jag rabblade upp hela Musiksverige. Men ja, detta är väl bara några av de man verkligen diggar.”

Vad kan vi förvänta oss av från i år?

”Jadu, mycket. Jag är fett taggad på att bara skriva och skriva. Spela in och få skapa så mycket musik som möjligt. Att konstant pusha de gränser som en sätter upp för sig själv och bara bli den bästa Winta jag kan bli, både inom musiken och utanför liksom. Konstant utveckling. Men om allt går som en vill och om hjärtat ligger i det hela vägen hoppas jag på att åtminstone kunna släppa min debutsingel i år!”

Om du fick gästa en artist i världen, vem skulle de vara?

”Wow … Det här var en för tjafsig fråga. Vad ska man svara? Jag har inte direkt en favoritartist längre, förr skulle jag sagt Beyoncé utan att ens tänka men nu skulle jag nog valt Lauryn Hill. Hennes röst och musik träffar mig på en sjuk nivå – så yes her it is.”

Oliver Vongtale@vongtale

https://www.instagram.com/p/BgCNPibHnwV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_profile_upsell_logged_in_control

Vongtale var Dopest ”joker” på listan över unga artister att hålla koll på i år. Redaktionen fick tidigt höra den unge talangens material och blev mycket imponerade. Med sitt bidrag till #OMGChallenge gav han ett smakprov på vilka musikaliska färdigheter han besitter.

Berätta kort vem du är:

”Jag är Vongtale. En 20-årig artist från Huddinge söder om Stockholm.”

Hur länge har du hållit på med musik?

”Lyssnade på The Latin Kings innan jag ens lärt mig prata, sekunden jag lärde mig skriva började jag skriva bars. No lie. Skulle dock säga att jag hållit på med musik i ungefär 5 år på en mer seriös nivå.”

Favoritartister i Sverige?

”Gee Dixon, Leslie Tay, Mwuana och VongTale.”

Vad kan vi förvänta oss från dig i år?

”Allt. Jag har hållit mig i skuggan så länge, när jag väl kliver ut i ljuset blir ni ej av med mig. På gott och ont haha.”

Om du fick gästa en artist i världen, vem skulle de vara?

”Drake, utan tvekan.”

Karl ”Lokal” Levander – @reallokal

https://www.instagram.com/p/Bf6E8PTh2vv/?taken-by=reallokal

För den som är insatt i svensk musik och hiphop, är Lokal ingen främling. Den unge Rågsved-rapparen har släppt flertalet låtar. I år har han redan släppt singlarna Bakom foten, Glömma & förlåta och Jon Snow. Med sitt bidrag bevisar den skarpa rapparen att vi bara sett början av hans karriär, trots att han länge varit aktiv i gamet.

Berätta kort vem du är:

Jag heter Karl Levander. Bor i Rågsved. Medlem och grundare av gruppen GLA, och kollektivet All Green.

Varför valde du att vara med på remixen?

”Jag gjorde det mest för att jag blev hypad på utmaningen och ville påminna folk om att jag fortfarande är bäst under 30. Kändes som en bra grej, hiphop behöver mer sånt.”

Hur länge har du hållit på med musik?

”Har hållit på med musik hela livet men började rappa för 4-5 år sedan.”

Favoritartister i Sverige?

”Har inte så många favoriter i Sverige, men typ Abidaz och Ken. Tycker nästan alla är trash om jag ska va ärlig, av rappare alltså. Annars finns de mycket bra. Älskar Veronica Maggio, Oscar Linnros, Daniel Adams Ray. Ebba Grön of course. Bo Kaspers Orkester, Jakob Hellman, och massa annat. Men just rap-scenen är rätt keff. Alla känns som kopior, på kopior, på kopior på nån från USA … Känns som det bara finns typ tre rappare i Sverige som kan göra flerstaviga rim.”

Vad kan vi förvänta oss från dig i år?

”I år kan folk förvänta sig otroliga scener. De flesta kommer hata mig och några kommer älska mig. Kommer släppa mycket och det kommer vara mycket snack om mig och Rågsved.”

Om du fick gästa en artist i världen, vem skulle de vara?

”Jay-Z kanske.”

Josefin Nordberg@josefinnordbergmusic

https://www.instagram.com/p/Bf1ISj_jPuM/?taken-by=josefinnordbergmusic

Berätta kort vem du är:

”Josefin Nordberg heter jag. En helt överenergisk tjej på 20 år där musik är mitt allra största fokus, hur klyschigt det än låter.”

Hur länge har du hållit på med musik?

”Så länge jag kan minnas. Strax efter jag fyllt 6 år skrev jag i alla fall min första låt.”

Favoritartister i Sverige:

”Hm … Hur många får jag välja? Ser ju typ upp till varje person som håller på med musik, alla har något originellt och häftigt som jag oftast diggar. Men dom som spelas flitigt just nu, och har gjort ett väldigt bra tag är, Linnea Henriksson, Sabina Ddumba, Seinabo Sey, Danny Saucedo, Petter, Lamix och Jireel.”

Vad kan vi förvänta oss från dig i år?

En bra start på den framtida musikkarriären.

Om du fick gästa en artist i världen, vem skulle de vara?

”Så svårt … Men Chris Brown ligger nog 1:a på den listan just nu!”

Reyno – @reynofficiell

https://www.instagram.com/p/BgWFH13Hp6U/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_profile_upsell_logged_in_control

Berätta kort vem du är:

”Så, mitt artistnamn är Reyn och jag är uppväxt i Hagsätra/Rågsved. Jag är 21 år, och är halvsvensk och halv chilenare. Min enda passion är musik och det har varit så i några år sedan jag hoppade av skolan.”

Hur länge har du hållit på med musik?

”Har hållit på med musik sedan jag var 15 år, men då va det mest freestyle hemma eller med kompisar. På en seriös nivå har jag hållit på i ungefär 2 år. Det var Mr.Picasso On The Beat som fick mig att steppa upp och satsa mer seriöst.”

Favoritartister i Sverige?

”Eh, det finns ett par men min top fem är: Jireel, Lamix, Mwuana, Parham och Guleed.”

Vad kan vi förvänta oss från dig i år?

”I år kan man förvänta sig ett par släpp i alla fall. I april kommer en låt där jag gästar en annan artist och därefter en singel. Mer info soon …”

Om du fick gästa en artist i världen, vem skulle de vara?

”Drake är gudfadern för nya generationen, så det blir honom eller XXXTentacion.”

Omar X – @imfrozen

https://www.instagram.com/p/Bf3iQToBGNs/?taken-by=imfrozen

Berätta kort vem du är:

”Omar Heinstedt, en 18-årig kille som är uppväxt i Stockholm och Borlänge.”

Hur länge har du hållit på med musik?

”Sedan jag kan minnas, började rappa när jag var 7-8 år gammal.”

Favoritartister i Sverige?

”Jag vet inte riktigt vem min favorit är, jag lyssnar mycket på musik från USA men jag lyssnar en del på Lorentz och Mwuana.”

Vad kan vi förvänta oss från dig i år?

”I år kan ni förvänta er mycket ny musik, unika tracks och ett fräscht bolag som kommer komma till liv.”

Om du fick gästa en artist i världen, vem skulle de vara?

”The Weeknd, garanterat.”

Håll utkik efter Lamix ”OMG – Remix”. Tills dess kan ni lyssna på originalet nedan.