Lennixx släpper deras andra mixtape "Split By"

Bestående utav 6 romantiska spår.

Svenska pop- och R’n’B-duon lennixx är tillbaka. Sist vi hörde musik från tjejerna var när de släppte de senaste singlarna ”Shiver” och ”Bad Bird”. Idag släpper de deras första större samling av låtar sedan den hyllade debut-EPn hapap: mixtapet Split By. Utöver de två tidigare nämnda singlarna, består EPn utav fyra helt nya spår, där titelspåret ”Split By” är ett av dem. Lennixx har nyligen agerat förband på Zara Larssons internationella turné och har efter Split By ett flertal svenska gig i fokus.

Split By består av sex låtar, som alla personifierar lennixx förmåga att mixa sina röster i fulländade stämmor, samtidigt som de fokuserar på betydelsen som finns i texterna. På deras nya singel ”Split By” sjunger duon om när livet kommer emellan ett förhållande. Deras egna ord om låten:

”Split By’ handlar om när du är i en specifik situation med en person som du inte riktigt kan ta dig ur. Alltså, när du är med den personen så förändras du och blir någon som man inte är för att ni har gått fram och tillbaka så himla länge, utan att exakt vet vad ni är. Man är fast i limbo med den här personen helt enkelt.”