• Foto: Lenovo
  • Foto: Lenovo
  • Foto: Lenovo
  • Foto: Lenovo

Lenovo siktar på handhållen gaming med Legion Go

Nylanserad konsol från datorjätten spås kunna bli en av årets julklappar

Under 2021 rapporterades det att omkring hälften av svenskarna ägnade sig åt digitala nöjen i form av spel, vilket placerade Sverige på femte plats i världen vad gäller andelen gamers. I takt med att tekniken blivit bättre har även kraven på smidighet blivit allt fler och därför har handhållna konsoler som Nintendo Switch och mobilspel börjat ta en allt större del av marknaden.

PC-leverantören Lenovo siar på att den mobila gaming-konsolen kommer att bli årets julklapp, och tidigare under hösten kastade de in sin hatt i ringen med splitternya Legion Go. Konsolen kombinerar prestanda och portabilitet för en flexibel spelupplevelse, med det mesta en speldator erbjuder för spel, men i ett format som passar användarens behov.

Oavsett om du är på resande fot, från soffan eller sängen. Dessutom kan Legion Go enkelt anslutas till en TV eller datorskärm och erbjuder med sina löstagbara handkontroller förbättrad precision för First Person Shooter (FPS)-spel som Call of Duty, vilket skiljer den från andra handhållna enheter på marknaden. En mångsidig lösning för spelare som vill ha friheten att spela var som helst, utan att tumma på prestandan.

Plattformen Legion Space samlar ett stort speluniversum från de bästa plattformarna i en sömlös hubb. Växla enkelt mellan Xbox Game Pass, Gamesplanet och mycket mer. Du kan cloud-spela, streama från din synkade Legion PC eller fördjupa dig i Android-emulering.

Legion Go finns att köpa nu på Power.se, Elgiganten.seInet.se och Komplett.se till ett rekommenderat pris på 9 499kr