Vändningen: Lizzo slutar inte med musiken

Efter att ha publicerat ett långt meddelande där hon tar avstånd från hatet förtydligar nu artisten – "tänker inte ge upp glädjen"

Under påskhelgen nåddes musikvärlden av beskedet att den kritiserade artisten Lizzo valt att avsluta sin musikkarriär, något hon meddelade via ett inlägg på sitt Instagram-konto. Detta kom till följd av över ett halvårs kontroverser kring artistens beteende, då flera av Lizzos dansare stämde henne för bland annat sexuella trakasserier.

I sitt avskedsbrev till musiken beskrev Lizzo det som att ”världen inte längre vill ha henne” och att hon inte längre orkar stå emot kritiken. Nu har hon dock vänt helt, då hon i en video på sin Instagram förklarar att hon inte alls slutar, utan att folk missförstod hennes tidigare inlägg.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lizzo (@lizzobeeating)

Lizzo förtydligar att hon inte slutar med musiken, men att hon slutar med att ”ge uppmärksamhet till negativ energi”. Enligt artisten handlade alltså hennes tidigare kommentarer inte om musikindustrin, utan om människor i allmänhet.

”Det jag inte tänker ge upp är glädjen i mitt liv, vilket är att göra musik, vilket är att få kontakt med människor. För jag vet att jag inte är ensam. Jag är inte på något sätt den enda personen som upplever den där negativa rösten som verkar vara högre än den positiva”, säger Lizzo.

Det är oklart hur detta påverkar eventuella musiksläpp från artisten, då vi inte hört något från hennes skivbolag Atlantic Records. Lizzo har inte släppt musiken sedan singeln ”Pink” från soundtracket till filmen Barbie 2023.