Artisterna att se på Lollapalooza i år - för dig som gillar hiphop

Se hela vår lista här

Efter att pandemin satt alla event och konserter på paus är festivaler äntligen tillbaka. I år blir det första festivalsommaren på två år. 2019 kom Lollapalooza till Sverige för första gången någonsin. Nu är festivalen tillbaka för ett tredagars-event på Gärdet i Stockholm den 1-3 juli.

Är du, precis som oss, ett fan av hiphop så har vi samlat en lista över de hiphop-artister som kör på Lolla i år (även om de inte är så många den här gången).

Polo G

Den amerikanska rapparen Polo G har gjort sig känd för hits som ”Pop Out” med Lil Tjay, ”21” och ”Martin & Gina”. Under fjolåret släppte han det hyllade albumet Hall of Fame, en uppföljare till THE GOAT från 2020. Det här blir hans första spelning någonsin i Stockholm.

När: Fredag 1 juli, klockan 20:00

Var: Tower Stage

Jack Harlow 

Jack Harlow. Den oerhört charmiga rapparen från Louisville, Kentucky. När vi intervjuade honom för drygt tre år sedan var han on the rise. Nu kan man verkligen säga att han haft sitt stora genombrott. Under våren satte han hela internet under a spell med TikTok-singeln ”First Class” från nya albumet Come Home The Kids Miss You.

När: Fredag 1 juli, klockan 21:30

Var: Park Stage

A36

A36 har tagit över landet de senaste åren med låtar som ”Samma Gamla Vanliga” och ”Motorola”. Han är den hiphop-akt som får representera Sverige på festivalen i år. Du kommer säkerligen kunna sjunga med till många låtar här! I år kammade han till och med hem en Grammis för ”Årets Nykomling”.

När: Lördag 2 juli, klockan 15:00

Var: Tower Stage

Rico Nasty

Sångerskan Rico Nasty är i år den enda kvinnliga hiphop-akten på festivalen. Men hon fyller de skorna väl. Senast hon var i Sverige var 2019 på SMASH. Sedan dess har hon växt mycket och hunnit släppa album, senast Nightmare Vacation 2020.

När: Lördag 2 juli, klockan 18:30

Var: Park Stage

The Kid LAROI

The Kid LAROI är tonåringen som tagit världen med storm. Han klev ut på scenen med ingen mindre än Juice WRLD som mentor – och har följt honom i spåren. Idag har han över 44 miljoner lyssnare i månaden – och har gjort succé med sin album-serien F*CK LOVE. Vi rekommenderar The Kid LAROI för dig om gillar hiphop med punkiga- och rockiga inslag.

När: Lördag 2 juli, 20:15

Var: Tower Stage

GoldLink

Du känner säkerligen igen rapparen och DJ:n Goldlink för låtar som ”Crew” och ”Herside story”. I katalogen har han album som HARAM!, Diaspora och At What Cost. Perfekt för dig som vill ha en chill, men skön vibe under festivalen.

När: Lördag 2 juli, 21:45

Var: Park Stage

Post Malone 

Det här blir inte första gången Post Malone besöker Sverige. Senast han var här tog han och rapparen Lil Pump en klubbrunda i Stockholm, och fångades på bild utanför F12 … Nu är den nyblivna farsan redo att återvända till huvudstaden. Du kan förvänta dig en bra live show – och säkerligen flera låtar från nya albumet Twelve Carat Toothache.

När: Lördag 2 juli, klockan 22:30

Var: Tower Stage