Foto: Pressbild / Zedit

Mazzo är tillbaka genom ”MED DIG”

Stjärnskottet från uppmärksammade kollektivet 16ÖGON är tillbaka med egen singel, gör en Malmöitisk twist på Jersey Club

Mazzo är en rappare baserad i Malmö som har väckt stor uppmärksamhet för sina lyriska talanger sedan debuten med "Jag Vet" under 2020. Efter sin första singel har Mazzo släppt flera andra singlar, blivit en del av Malmö-kollektivet 16ÖGON samt medverkat som gästartist på Mona Masrours kritikerrosade album SCENER, som blev nominerad till en Grammis 2021. Han medverkade även i av Spotify 100 och Adidas "KLASS 2020".

Efter att ha släppt "PARANOIA" med kollegorna Runi & 9liv är han nu tillbaka med sommarens andra släpp: Den egna singeln "MED DIG". Tillsammans med producenten Rico har han plockat fram ett nytt atmosfäriskt sound, som utforskar gränserna av hans voice-range samtidigt som han gör plats för den eftertänksamma lyrik han gjort sig ett namn för.

"'MED DIG' betyder mycket för det är första gången vi jobbar på detta sättet och att jag är så ärlig. Istället för att visa min sårbarhet mellan raderna så hör man sårbarheten direkt", säger Mazzo själv om låten.

Kollektivet själva beskriver det som att låten har ett "Jersey-club sound med en malmöitisk-infallsvinkel", en beskrivning som passar fusionen av klubb-genrer som både uppmanar till dans och spelar på lyssnarens känslor genom sin text. "MED DIG" beskriver en känsla av brödraskap och tillit mellan vänner när det inte alltid är soligt, en hyllning till gemenskapen inom Malmös musikscen som Mazzo visar att han är en fortsatt stigande stjärna på.

Lyssna på "MED DIG" och mer ny musik i DOPEST Playlist!