Mikael Ymer återvänder till tenniskarriären

Efter att ha gått i förtidspension till följd av en avstängning vänder nu svensken – "pensionen var tråkig"

Under sommaren 2023 hamnade den svenske tennisstjärnan Mikael Ymer i blåsväder då han stängdes av från professionell tennis i 18 månader för att ha missat tre dopningstest under en årsperiod, ett beslut han starkt motsatte sig och senare under sommaren valde att avsluta sin karriär i protest emot.

”Hej alla. Jag har beslutat att dra mig tillbaka från professionell tennis. Tack alla för fantastiska minnena! Vilken resa det har varit! Jag önskar alla mina gamla kollegor lycka till med tävlandet framöver”, skrev Ymer då.

Beskedet möttes med chock från tennisvärlden, då 25-åringen under stor del av sin karriär setts som en av Sveriges bästa. Så sent som för ett år sedan var han rankad 49:a i världen, hans bästa placering hittills.

Nu verkar det som Mikael Ymer ångrat sig, då han via X meddelar att han återvänder från pensionen, då han återigen får börja tävla i början av 2025. Han beskriver det som att pensionen var ”tråkig” och att vi kommer få se han igen om åtta månader, då hans avstängning löper ut.

Tennisstjärnan har haft en kontroversiell karriär, då han bland annat jämfört sig med Zlatan Ibrahimovic och även stängts av för att ha slagit sönder domarstolen under en match.