Mohelá överraskningssläpper "Talk Too Much"

Vi hör stjärnskottet lägga rader om lojalitet och tillit över en lika delar bubblig som melankolisk Oscar Chase produktion

 

Det vore fel att kalla Mohelás tre första år i rap-gamet för något annat än en succé. Efter det stora genombrottet med ”Lotta & Sanna” 2021 har han gått från klarhet till klarhet, och årets andra släpp ”Talk Too Much” är en melankolisk reflektion över framgången.

Han kickade igång 2023 med Norlie & KKV-samplande ”Ingen Annan”, som inom en månad klättrat upp till över 1,5 miljoner spelningar på Spotify. Detta efter att ha avslutat 2022 riktigt starkt med annan sample-driven banger, ”Rädda Mig” feat. Den Svenska Björnstammen, hans nästa mest streamade låt hittills med över 4,5 miljoner spelningar.

Nya singeln ”Talk Too Much” fortsätter på den typ av avslappnade, drill-doftande produktion vi hört honom både rappa och sjunga över förut. Denna gång har han dock ringt in beat-hjälp från Göteborg och det är ingen annan än Oscar Chase som lagt sin touch över instrumentalen med en lågmäld vocal-sample och bubbliga bakgrundsljud som kompletterar det dystra pianot som driver låten.

Det största temat i låtens text är lojalitet och tillit, ett ämne som Mohelá berört i tidigare singlar som ”Lotta & Sanna”. Han diskuterar bland annat hur vänner och flickvänner kan vända en ryggen när man minst anar det och hur det påverkar ens syn på relationer. Det poängteras i en catchig hook som tar upp vad bristen på tillit kan göra i kampen med ens inre demoner.

”Hon va bra
Men hon pratar för mycket

Fot på gas ingen broms

När vi trycker

Sitter hära dialoger med änglar och demons

Försöker ta mig loss men något håller i mig”

Lyssna på ”Talk Too Much” och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!