• Foto: MSCHF
  • Foto: MSCHF

MSCHF låter AI välja om du är hot or not

”Hot Chat 3000” använder AI för att bedöma ditt utseende på en skala från 1-10, matchar sedan ihop dig för att chatta med samma rankning

Konstkollektivet MSCHF är inte främmande för att synas, på gott och ont. Under de senaste åren har de uppmärksammats för att ha tänjt gränserna för vad mode och konst i sin helhet kan vara, med designs som ofta sätter stil före funktionalitet. Bara under 2023 har de bland annat lyckats skapa rubriker för sina enorma röda boots och för ett dating/deklareringsspel.

Det senaste projektet går med i linje med det förra, då de har skapat ännu ett spel som kommenterar på samtiden. De fortsätter på temat dating, men denna gång genom en Tinder-liknande dating app. Du uppmanas att få en bild av dig själv rankad från 1-10 av en AI-bot, för att sedan matchas ihop med användare i samma "klass" som dig själv.

MSCHF har oftast en baktanke med sina projekt och så är det även denna gång, då de använder "Hot Chat 3000" för att kommentera på samhällets utseendefixering. Kollektivet vill inte bara göra satir över dating-appar och baksidan av AI, men vill även belysa hur "Eurocentriskt" vackerhetsnormen kan vara i olika branscher som kretsar kring utseenden.

"Beauty standards do exist and machine learning models trained on vast amounts of data inevitably learn them", så står det i en beskrivning på hemsidan.