Foto: YEAR0001

Namasenda är tillbaka med EP:n ’Ambrosia’

Det första projektet som YEAR0001-artist tar henne i nya riktningar

Naomi Namasenda är svårplacerad när det kommer till genre. Den internationella artisten från skånska Veberöd har tagit sig från södra Sverige och ut i Europa, innan många här hemma ens visste vem hon var. Tidigt började hon samarbeta med det nyligen nedlagda skivbolaget/kollektivet PC Music, som under 10-talet blev en pionjär för den glittrigt glitchiga hyperpopen. Från London skapade hon ett sound som korsade genregränser och det har hon fortsatt med ända fram tills idag, när hon nu släpper Ambrosia EP på svenska skivbolaget YEAR0001.

Projektets fyra spår är alla producerade Simon On The Moon, som även producerade Seinabo Seys hit "YES" som Namasenda gästade. De har dock även med sig ett par internationella stjärnproducenter. På drömska öppningsspåret "north star (introlude)" har Simon co-proddat med Outby16 (Night Lovell, Scarlxrd) & franska elektro-producenten Malibu. På "rosa" gästar woesum, som släppte projektet Blue Summer 2021 gästat av bland andra Yung Lean, Bladee & Ant Wan.

Projektets fyra spår har oavsett produktionskombo det futuristiska och Y2K-inspirerade sound som Namasenda introducerade sig med på debuten hot_babe_93, men denna gång med en mer raffinerad pop-finish istället för de hyperaktiva tempon som även förekom på debutalbumet Unlimited Ammo 2021. På "rosa" får vi även höra Namasenda helt på svenska, något vi endast fått höra i små portioner tidigare.

Lyssna på Ambrosia EP på Spotify!