Naod levererar afrobeat på nya plattan ’Afronine’

”Det är nästan som att det är min plikt att bygga upp afroscenen i Sverige, och det är något jag gör med glädje.”

2020 hade Naod en hit med afrobeatlåten ”Different Fella”. Nu släpper den högproduktive Rågsved-rapparen ett helt album i ämnet - Afronine. ”Det är nästan som att det är min plikt att bygga upp afroscenen i Sverige, och det är något jag gör med glädje”, säger Naod.

Kort inpå vårens EP BABY NINE 3  bryter han nu serien som tidigare gått under "Baby Nine" med ett nytt spår, där hela nya skivan går i afrokänsla. Detta fick vi smakprov på redan tidigare i år när singlarna "Afro Thing", "Badder" och "Bad" släpptes, som härmed satte tonen för plattan.

”Jag var i studion och spelade in ’Afro Thing’ och när jag blev färdig kände jag: ’Jag måste göra ett afroalbum’. Det började med en låt och slutade med ett helt projekt som till slut blev albumet ’Afronine’. Hela albumet spelades in under en månad och det är också därför det är så få producenter på hela albumet och inga features. Jag släppte ’Different Fella’ 2020 men kände att nu 2022 är det dags för ett afroalbum.” berättar Naod

Trots att genren ofta sammankopplas med dans och feel-good vibes, går den även i melankoliska toner. Detta är också något Naod anammar med att varva festligare låtar med mer personliga låttexter, bland annat på "Know me". Naod förklarar hur han saknar kärlek för genren i Sverige, och önskar att projektet kan få mer lyssnare att uppskatta sådan musik. Läs hans citat:

”Jag tycker att afroscenen i Sverige inte riktigt har etablerats än och jag hoppas att detta album kan bana väg för afromusik i Sverige. Det är en viktig genre, först och främst för att musiken ger en skön vibe men också för mig och andra som har afrikanskt ursprung. Det är nästan som att det är min plikt att bygga upp afroscenen i Sverige, och det är något jag gör med glädje."

Naod gör det klart för sig att han är i framkant för afrobeat i Sverige, och visar upp hur han genom sin musikalitet och känsla för texter, behärskar flera genres samtidigt. Vilken sound är er favorit? Lyssna på nya albumet Afronine av Naod nedan!