• Foto: Dopest @ArtByEsse

Naod släpper efterlängtade debutalbumet ”Baby Nine 2”

Gästas av Aden x Asme och Cherrie

Naod började sin karriär redan på Nästa Nivå år 2014, och efter ett flertal singlar, gästinhopp och EP:n Baby Nine är han nu redo att släppa debutalbumet. Albumet har fått namnet Baby Nine 2 och innehåller 9 välplanerade spår med produktioner av några av Sveriges främsta producenter.

Det första från skivan släpptes förra veckan med singeln "Different Fella", vilket redan som första singel satte nivån för albumet och har redan spelats över 150 000 gånger. Baby Nine 2 gör bland annat en del 2 av det populära samarbetet med Aden x Asme, där de på "Dripping 2" följer upp deras senaste lyckade collab "Dripping" ft. Naod.

"Vi hade ett liknande samarbete med ”Dripping” som var med på Aden & Asmes skiva ”12 till 12”, vilket blev den största låten på albumet - då kände jag att jag borde fortsätta på ett vinnande koncept. Jag har jobbat mycket med Aden och Asme och förutom att de är två riktigt sköna personer är de även väldigt begåvade musiker. Straynane som har producerat låten är en renodlad ”hitmaker”, så han kändes som en självklarhet att jobba med" berättar Naod.

Mer på albumet hörs Cherrie på den Stress-producerade låten "Du Vet", där Naods mörkare stämma lägger sig i klang med Cherrie's ljusa och luftiga. Utöver detta är albumet 100% dedikerat till Naod, och med hans musikaliska mångsidighet och talang för låtskrivning blir Baby Nine 2 både underhållande och varierande.

”Jag har känt Cherrie ganska länge och har alltid beundrat hennes musik och hennes röst, dessutom är hon en av landets största artister. Stress är en producent med otroligt mycket erfarenhet inom hiphop och i synnerhet svensk hiphop men har på senare tid även arbetat mycket utanför Sverige bla USA.”

På stor del av albumet hör vi även produktioner från Grammis-nominerade Amr Badr, som tidigare jobbat mycket med Cherrie samt ansvarar för albumets första singel "Different Fella". På spåret "Olika Städer" hör vi en klockren produktion av Masse och vi får även höra Vinter på skivans första spår "Intro". En utav skivans starkaste låtar blir definitivt "Fråga Om Mig" där Naod bjuder på en laid back banger producerad av datboiyony, samplad av Bacc Seat med Roddy Ricch (Yungeen Ace - Use Me).

Med nya skivan ute står det klart att tiden för Naod att finputsa sitt sound var värt väntan. Naod visar upp högklassig talang och 2020 kommer bli ett stort år för honom. Lyssna på debutskivan Baby Nine 2 som släpps via TopGuyz Records nedan!