Svenska DJ:s tar New Balance 480 till festivalen i DOPEST editorial

Se Amani Smith, issatrinity aka Dr. Echoe & Shewit visa upp sneakerns plats i nattlivets DNA

Inför sensommaren fortsätter New Balance att imponera genom att förvandla sitt imponerande arkiv till en perfekt blandning av stil och funktion. Denna gång vänder de blicken mot en tidlös klassiker från 80-talets basketkultur: New Balance 480.

I dess tre nya färgställningar kan du vara både cool och bekväm på sommarens festivaler. New Balance 480 är inspirerad av retro basket-modeller och lanserades ursprungligen 1983. Med den nya versionen blandas basketnostalgin sömlöst med modern teknik, för att hedra skons ursprung och New Balances utveckling på samma gång.

Denna livsstils-sneaker är en perfekt fusion av autentiska vintage-detaljer och innovativ stötdämpning, vilket resulterar i en stilren och minimalistisk look. New Balance 480 är tillverkad av premiumläder och har en Ortholite-innersula som ger komfort och stabilitet för användning hela dagen. Modellen framhävs av livfulla färgklickar i rött, grönt eller blått på hälen och tåhättan som kompletterar den benvita grundfärgen. Det ikoniska N:et på sidorna har i sin tur en beige nyans, vilket lyfter helheten till en stilren look som inte kompromissar på detaljerna.

I DOPEST editorial som förenar 480’s basketrötter med festivalers frisläppta energi ser vi skon på tre svenska DJ-talanger: Amani Smith, issatrinity & Shewit Tesfagabreal.

Om du varit ute i Stockholms nattliv och klubbat är chansen stor att du dansat till musik från någon av de tre. Amani Smith är klubbchef/bokare på Trädgården och deras off-season koncept Under Bron, där hon även har sin egna klubbkväll ”Maniqe”.

Hennes stil är lika självsäker som den är avslappnad. Alltid med detaljer som tar looken till nästa nivå, men med en effortless finish. Tillsammans med sina vita New Balance 480 med mörkblå (navy) och grå detalj har hon ett enkelt vitt linne, jeans och en vit New Balance-keps kompletterat av silversmycken.

Amani, vilken är din festival-drömbokning?

”Missade The Strokes förra året, hade gärna velat se dem! Annars Frank Ocean – som är den första artisten jag började lyssna på, eller Bon iver! Eller Radiohead! Haha, har alldeles för många.”

En DJ med mångsidighet som sträcker sig utanför båset är issatrinity. Har du inte dansat till hennes sets under namnet Dr. Echoe på klubbar runt om i Sverige har du kanske sett henne i framkanten för olika modekampanjer och evenemang.

Hon har även varit runt i världen och spelat på exklusiva evenemang som Paris Fashion Week samt hållit i sin egen radiostation vid namn ”issatrill radio”. Hon spenderade även tonåren i England. En tid som har påverkat hennes sound och stil på många sätt, främst genom musikgenrer som grime, jungle och drum & bass. Hennes outfit speglar en kreatör som alltid är på språng, genom ett par vita 480 med vinröd (burgundy) och grå detalj, kombinerat med jeansshorts och en orange New Balance-träningsjacka.

Issa, vilken är din festival-drömbokning?

”Min drömbokning ändras hela tiden men det finns några stabila som jag har lyssnat på sedan barnsben: Lil’ Kim och Azealia Banks”

”Lil’ Kim är en av mina artistic mothers, it’s just that raw truth som hon har that I absolutely love. Jag var 9 år och rappade i spegeln till låten ’Suck my d*ck’. Azealia Banks, my problematic queen, har jag lyssnat på sedan ’212’ och jag kan varenda låt. Her playfulness is inspiring and it’s always a party with her!”

Från dansgolven till Vogue har Shewit Tesfagabreal skapat en egen lane inom såväl musik som mode. Med både mixar och outfits som fångar uppmärksamhet med enkelhet har hon etablerat sig som en profil i nattlivet på många plan.
Hennes vita New Balance 480 toppas av med grå och grön (timberwolf) detalj, som matchar det cyan-tonade trycket på hennes gråa New Balance Athletics t-shirt som matchas med en gråsvart jeanskjol.

Shewit, vilken är din festival-drömbokning?

”Två akter som jag skulle vilja se på festival är nog Vybz Kartel och Dexta Daps. Det är för lite dancehall på festivaler och jag tror att det hade varit en riktig vibe!”

Från och med den 1 augusti kommer New Balance 480 att kunna köpas på www.newbalance.se. Det rekommenderade priset är 1250kr och den kommer även att finnas i lager hos de flesta större återförsäljare.

Foto: Julia Sixtensson för DOPEST
Text: Pontus Nilsson