Newkid släpper singeln ”Mona Lisa” inför kommande EP

Ett till smakprov inför kommande EP ”AW18”

I början av månaden släppte Newkid singeln "Tyst för länge". Låten producerad av Cboe & Nomad är den första från kommande EP AW18 som släpps nästa vecka, 30 november. Projektet blir det andra i år, i somras släppte han SS18 som var det första stora på många år. I ett tidigare uttalande har Newkid sagt att AW18 tillsammans med SS18 bildar en inblick om hur livet varit och vem han vuxit till sedan han släppte sin första platta Alexander JR Ferrer (2011). Idag släpptes den andra singeln "Mona Lisa" från det kommande projektet.

"AW18 kommer innehålla låtar med referenser jag alltid velat använda. När jag växte upp gick jag igenom perioder. Lyssnade på allt ifrån gospel, collage-punk, euro pop/techno/trance till hiphop/rnb. Mina top 3 of all times tunes är typ i 3 helt olika genrar. Tanken vi hade när vi gick in i studion inför ”Tyst för länge” var typ: Hur hade DJ Sammy’s remix på ”Heaven” låtit idag? Det visuella ideerna kommer ifrån att jag älskade ”Freestyler”, ni vet ”Rakkamakka phone”... och att min brorsa lyssnade på techno och en gång visade video från nån Berlin type rave, all white kläder och lasershow."

Den kommande EPn består av totalt fem spår, förutom dagens "Mona Lisa" och tidigare släppte "Tyst för länge" heter de tre andra spåren "SEXY", "PARANOID" och "KONSEKVENS". På Instagram har Newkid teasat korta delar från singeln ihop med det klassiska "Mona Lisa" porträttet som fått sig en makeover. Singeln är producerad av Filip Kollsete, lyssna nedan!