• Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike

Nike goes pink med nya Barbie-Dunks

Lagom till premiären för den starkt hypade filmen kommer sneakers att matcha med, så får du tag på ett par

Barbie vs. Oppenheimer har varit årtiondets bio-duell, med en storslagen hype för deras gemensamma premiär fredagen den 21:e juli som eldats på av memes och kollektioner. Nu ger sig även Nike in i leken med vad de gör bäst: Special Edition Sneakers.

Den här gången är det en tvättad rosa mockabas med varmrosa läderöverlägg och en vaniljvit mellansula som gör grunden för deras Barbie Dunk Lows. Det största utropstecknet är utöver de starka färgerna ett glittrig "N" på vardera fot, som binder det övergripande temat tillsammans med Barbies typiska glamour. Vi får även lite glitter insprängt i den genomskinliga rosa yttersulan, men det är en blygsam detalj jämfört med blinget på skons ovansida.

Inga officiella detaljer kring releasedatum eller pris har kommit fram ännu, men om vi jämför med tidigare släppta special versioner av Dunks lär de hamna omkring 1 500kr. Nike gör enligt uppgifter fler sneakers med samma Barbie-tema, som förmodligen avslöjas tillsammans med dunksen och lär landa på hyllorna under de kommande veckorna via Nike och utvalda återförsäljare, samt på hemsidan SNKRS.