Här är nya emojis som kan komma till iOS 18

En mängd nya förslag på emojis har läckt från utvecklaren bakom ikonerna – se listan som kan komma till iPhone, iPad & Mac här

Efter att ha släppt en mängd nya emojis med uppdateringen iOS 17.4 har nu flera förslag på emojis till Apple iOS 18 kommit ut. Det ska tilläggas att alla dessa är förslag och de designs som visas är inte färdigställda utan snarare exempel på hur designen skulle kunna se ut. Emojisarna kommer att testas under en betaperiod som pågår fram till den 2:e juli. Därefter kommer de släppas officiellt (om de godkänns).

Alla emojis kommer från Unicode, som utvecklar emojis använda av Apple. Undantaget är flaggan ”Sark” som saknar exempel och istället är tagen från Discord.

 

  • Trött Smiley

Denna emoji kan behövas för alla morgontrötta användare där ute. En smiley med påsar under ögonen och ett trött ansiktsuttryck lär ansluta till den del av uttrycksfulla emojis som idag bland annat inkluderar gråt, skratt och såklart även sömn.

  • Fingeravtryck

I en tid av allt säkrare identifikationssystem som Face ID och tidigare Touch ID kommer nu en symbol som visualiserar ett fingeravtryck.

  • Träd utan löv

Träd såväl som löv i olika dess färger finns det redan gott om bland Apples emojis, men det saknas idag något som illustrerar den deppiga synen av ett lövlöst träd. Till iOS 18 kan det bli verklighet, lagom till den förväntade lanseringen under hösten/vintern.

  • Rödbeta

Grönsaken med ett lilla inre som är rik på vitamin B kan nu göra entré till emoji-utbudet. I Sverige äts den ofta inlagd till rätter som pyttipanna, men den används även ofta rå i olika sallader.

  • Harpa

Instrumenten som änglar sägs spela kan paras ihop med de populära ängel-emojisarna som redan finns i utbudet. Kommer även kunna hittas under sökordet ”cupid”.

  • Spade

Ett redskap som förvånansvärt nog inte funnits i utbudet tidigare är den av en spade, eller ”shovel” som den är benämnd på engelska.

  • Splatter

Ett kletigt bidrag som även beskrivs med sökorden ”holi”, ”paint”, ”spill” och ”stain” i filerna. Det är oklart om färgen lila är bekräftad eller om det bara är en tillfällig ”placeholder”.

  • Sarks flagga

Sist och kanske även minst har vi Sark, en del av de engelska Kanalöarna, en ögrupp utanför Frankrikes kust. Just Sark har bara 562 invånare under 2023, så detta förslag är definitivt bland de mer otippade.

De emojis som blir godkända lär lanseras tillsammans med iOS 18, som förväntas avtäckas under Apples WWDC-event som kommer att hållas i juni. Håll utkik på dopest.se för fler uppdateringar om lanseringen under sommaren!