Ozzy (numera Ozz6y på Spotify) från Rosengård i Malmö slog igenom redan 2018 med prisbelönta debutalbumet "Ett Öga Rött", som idag anses vara ett klassiskt album inom den svenska hiphopen tack vare Ozzys berättelser om sorg och livet i Malmö. Därefter kom albumet "SEXAN" 2019 som även den rönte framgångar, bland annat med singeln "BRÅKMAKARGATAN" tillsammans med Timbaktu.

Åren efter "SEXAN" har dock sett mängden av släpp från Ozzy dippa en del, med endast en handfull singlar och features från rapparen till skillnad från de väldigt produktiva åren mellan 2018-2019. I ett Instagram-inlägg avslöjar nu rapparen att det tredje albumet äntligen är på väg, men att det följer en väldigt mörk period i hans liv.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av OZZY (@ozz6y)

Det nya albumet är passande nog döpt till "MÖRKRET" och kommer med största sannolikhet att berätta om det Ozzy gått igenom under den senaste tiden. Enligt Malmösonen själv är projektet närmast terapeutiskt.

"Jag tycker det är min vassaste penna någonsin och blir typ lite rädd hur läskiga metaforerna är… vet raderna kommer flyga ovanför mångas huvud men vad ska jag säga detta albumet är mest för mig", säger Ozzy på Instagram.

Albumet släpps på fredagen den 28:e april så håll utkik på dopest.se för en kommande recension!