Ozzy släpper ”MITT LAG” + bekräftar datum för kommande album

Första singeln inför den kommande plattan.

Under veckan har Ozzy avslöjat att ett nytt album är på ingång. I dag släpptes äntligen den första singeln från det kommande albumet. På den nya låten "MITT LAG" hörs Ozzy sjunga på varm, släpande malmöitiska över ett dansant beat producerat av Durimkid. Singeln släpps via Play66 och Sony Music Entertainment. Under dagen stod det dessutom klart att plattan, med namnet SEXAN, släpps redan den 29 november. Albumet gästas av stora nam som Cherrie, Fricky, Einár, Valon, Guleed, Mwuana, Gidde och Michel Dida. Ozzy berättar att SEXAN är ett album han burit inom sig sedan barndomen, en barndom som var ”mycket färgrik, livlig och det hände något nytt precis varje dag.” 

”På samma sätt känner jag att detta album är. Varje spår skiljer sig från varandra men ändå är det samma värld. Sexan är alla ljud som jag registrerat genom min barndom som Durimkid och jag nu skapat ett helt nytt sound av.”

Ozzy är känd för att utmana det konventionella inom svensk hiphop. Både musikaliskt när det gäller samarbetspartners och producenter, samt lyriskt (2018 nominerades han till “Årets Textförfattare” på Grammisgalan). Med sitt unika röst-ID har han en stil som inte ofta hörs i Sverige. Under fjolåret släpptes hans rosade debutalbum Ett Öga Rött. Sedan dess har han släppt “Ms Fashionista” med Antwan, “Bråkmakargatan” med Timbuktu samt “Assassina” med Kristian Florea. Ozzys skarpa låttexter och nytänkande sound, gör utan tvekan hans kommande album till en av de saker vi ser fram emot mest den här månaden. Ett perfekt avslut på musikåret 2019. 

Värm upp inför albumsläppet med "MITT LAG" nedan.