Ozzy släpper singeln ”PLAY 66” inför kommande album

Med endast en vecka kvar till albumet ”SEXAN” släpps nu den andra singeln.

Förra veckan släpptes det första smakprovet från Ozzys kommande album SEXAN - singeln "MITT LAG". Med endast en vecka kvar till releasen av den efterlängtade plattan, överraskar han med ytterligare en singeln som fått titeln "PLAY 66". Låtnamnet har Ozzy burit med sig länge, och det är även namnet på hans skivbolag. I ett uttalande förklarar Ozzy vad siffran sex betyder för honom och varför albumet fått just namnet "SEXAN". Han berättar:

”Jag är född 0616 och uppvuxen med sex bröder i familjen, så siffran sex har alltid speglat en stor del av den jag är.”

På den senaste singeln, som är producerad av Durimkid, hörs Ozzys signatur-stämma, självsäkerheten och hans unika lyrik. Hans största styrka som artist är just hans textförfattande. Under karriärens gång har han levererat genomtänkta rader och använt språket på sitt säregna sätt. På den energiska singeln "PLAY 66" hörs Ozzy stoltsera med att :"PLAY 66 ÄR BÄST", i kombination med skämtsamma referenser till Macgyver och Céline Dion. Med releasen av den andra singeln inför det kommande albumet, skruvar Ozzy upp temperaturen rejält. Hans tidigare släppta debutalbum Ett Öga Rött resulterade i hela tre Grammisnomineringar: 'Årets hiphop', 'Årets nykomling' och 'Årets textförfattare'. Inför sitt andra album har Ozzy sagt: "Sexan är alla ljud som jag registrerat genom min barndom som Durimkid och jag nu skapat ett helt nytt sound av.

Med två singlar som skiljer sig mycket från varandra, kan vi som alltid förvänta oss något nytt och uppfriskande från Malmö-rapparen. Lyssna på "PLAY 66" nedan!