Quavo svarar Chris Browns diss – med Rihanna, Teyana Taylor, Karrueche & Usher

Svarar på Browns disslåt "Weakest Link" – har med postum hook från Takeoff, dissar Brown för sitt missbruk & mycket mer

I helgen dök en disslåt upp från RnB-artisten Chris Brown där han för ovanlighetens skull rappade. ”Weakest Link” innehöll en rad dissar mot Quavo, som Brown har haft en beef med sedan Migosrapparen dejtade en av hans ex-flickvänner.

Nu har Quavo släppt en direkt respons på Browns diss kallad ”Over H*es & B*tches”, en omtolkning av akronymen ”OHB” som Chris Brown uppkallat sitt musikkollektiv efter (”Original Hood Boys”). Låten innehåller inte bara två verser från Quavo själv utan även en tidigare osläppt hook från Takeoff, den tredje Migosmedlemmen tillsammans med Quavo & Offset som tragiskt nog förlorade sitt liv i en skjutning 2022.

Quavos svar: ”Over H*es & B*tches”

I den tidigare släppta ”Weakest Link” nämnde Brown Takeoff vid namn, då han kallade honom för ”den enda äkta” i Migos och att han önskade att Quavo var den som blev skjuten istället. Oavsett hur Brown sa det är det tydligt att Quavo inte uppskattar att hans vän (och brorson) Takeoff nämndes.

This bullet got your name (Chris)
Don’t ever bring up Take, pussy (DJ Durel, pussy)”

Vidare dissar han Brown för de många misshandelsfall han har anklagats och/eller dömts för under sin karriär. Detta inkluderar den uppmärksammade misshandeln av Browns ex-flickvän Rihanna 2009 samt när artisten och hans entourage bråkade med Frank Ocean över en parkeringsplats och kallade honom homofobiska skällsord 2013.

”You been f*cked your bag up when you punched Ri’ in the face
Talking about fashion week, you sparing who?
Come punch me in my face (Pussy)
It ain’t nun’ but a fade, you know you lost to Frank (Frank Ocean?)”

I den andra versen fortsätter Quavo på temat som låtens titel anspelar på, vilket är att Chris Brown startade beefen över att Quavo dejtade hans ex-flickvän Karrueche. Han fortsätter även att ta upp fall där Brown varit våldsam mot kvinnor, inklusive en incident under 2023 då artisten och hans entourage ska ha varit hotfulla mot artisten Teyana Taylor under fest hos Usher, varav de senare misshandlade Usher för att ha gått mellan bråket med Taylor. En situation som Quavo attribuerar till Browns dokumenterade kokainmissbruk och bipolär diagnos.  

”Lil’ boy wanna die ’bout some coochie? (Bow) You still f*cked up ’bout Karrueche? (Damn)
You tried to beat up Teyana, (No cap) but Usher wouldn’t let you do it (Usher)
The cocaine got ’em, your honor (White), bipolar disorder, no wonder”

Genom texten går Quavo även in på personliga punkter som att Browns moster blev kidnappad under 2015 till följd av ett inbrott i hans hus. Det ska tilläggas att varken Migos eller någon annan relaterad till Quavo ska ha haft något att göra med detta, det verkar snarare som att det bara är en känslig punkt att trycka på.

”N*ggas ran in your house, tied up your aunt ’cause you ain’t pay (Auntie)”

Mot slutet av låten fortsätter Quavo att rada upp Browns problem med kvinnor & droger. Han svarar på Browns påståenden att han hade en affär med Quavos ex-flickvän – rapparen Saweetie – genom att säga att han kan göra ”vilken modell som helst till en Saweetie”. Han kallar sedan Brown för en ”Crackhead Michael Jackson” som fallit av och förstört sin egen karriär, innan han till slut dissar Brown för hans relation med mammorna till hans barn.

”Where your baby mommas at? Know they got plenty tea (N*gga, f*ck that)
Pussy, every time you see me, keep that energy (Keep that energy)
Can’t believe I gotta beat you ’bout some women beef”

Chris Brown & internet svarar

Världen har svarat med blandade reaktioner på sociala medier, vilket bland annat syns i kommentarsfältet på Quavos Instagram där han först publicerade dissen. De fem mest gillade kommentarerna är alla i stöd för Chris Brown, då de bland annat kallar Quavo för ”den svaga länken” i Migos och att Takeoff är en bättre rappare än honom.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av QuavoHuncho (@quavohuncho)

Chris Brown själv har reagerat på dissen genom en rad stories på sin Instagram. Han kallar bland annat Takeoff för den bättre rapparen, menar på att han inte ens behöver svara och repostar en rad memes som driver med Quavo.