Rättegången mot Yasin, Haval & Euroo Dag 2: Live rapportering

Följ förhören med Yasin, Haval och Euroo - vi uppdaterar live

Igår inleddes den del av Encromålet som rör människorov av en känd svensk artist. Fallet har fått stor medial uppmärksamhet, bland annat på grund av att rättegången inkluderar tre svenska artister. Däribland Yasin, Haval och Euroo. Läs allt från Dag 1 här.

Under gårdagen skulle den målsägande artisten höras – men dök ej upp till det förhör som skulle ha skett via videolänk. Därför återkallas förhöret med målsägande då han även valt att inte medverka i utredningen. Dessutom framförde de misstänktas advokater sina sakframställningar – där samtliga misstänkta nekar till brott.

Nedan kan du följa rättegången Dag 2 – artiklen uppdateras kontinuerligt!

Vad händer idag?

Idag, vilket blir dag 23 av 35 i Encromålet, kommer de misstänktas advokater fortsätta framföra sina sakframställningar. Efter det kommer de misstänkta förhöras. Enligt rättegångsplanen ska förhör av Euroo ske under förmiddagen, och av Haval och Yasin under torsdagen.

Rättegång Yasin, Haval & Euroo Dag 2: Live-rapportering

09:15 Rättegången har inletts och startade prick 09:12. De 14 åtalade finns på plats. Däribland Yasin, Haval och Euroo – samt deras advokater.

Yasin företräds av advokaten Frida Wallin, Haval av Anton Strand och Euroo av Douglas Blidberg.

Förhör med artisten Euroolyssna här

09:45 Nu hålls förhör med den tredje artisten i målet, Euroo. Han är misstänkt för att ha hållit vakt utanför den lägenhet som målsägande förts till. Han ska känna till Haval sedan tidigare.

09:48 Euroo säger att han även känt den kidnappade artisten via bekanta. Enligt honom har de känt varandra: ”Ett långt tag.”

09:50 Euroo säger att den kidnappade artisten inte tvingats till platsen: ”Det har inte varit nåt tvång alls. Han har inte tvingats dit”.

10:00 Euroo ska ha mött upp de andra artisterna kvällen för kidnappningen, han berättar att de skulle åka till en ”musikgrej”. Euroo ska inte ha varit medveten om kidnappningen – utan säger att den kidnappade artisten har berättat för honom i efterhand vad som skett under natten. Han väljer att inte kommentera vad den kidnappade artisten sagt.

PAUS: Förhöret upptas 11:00

11:10 Förhöret har upptagits igen, nu med en 18-årig man som misstänk ha koppling till Vårbynätverket. Mannen bekräftar att han befunnit sig i lägenheten där kidnappningen ska ha tagit plats – men nekar till inblandning i brottet.

Haval och Yasin kan förhöras på torsdag

Enligt tidigare uppgifter skulle förhör med artisterna Yasin och Haval ske idag under eftermiddagen (09:00-12:00 respektive 13:15-16:30). Nu verkar det enligt HUF-schemat vara så att han inte kommer förhöras förrän på torsdag.

PAUS: Förhöret upptas ca. 13:15 

Förhör fortsätter med anklagade från kriminella nätverk i Stockholm som till olika grov grad misstänks var iblandade i människorovet.

13:16 Rättegången fortsätter. Nu med förhör av en 33-årig man som misstänks tillhöra ett kriminellt nätverk i Stockholm. Under eftermiddagen kommer fler förhör genomföras med misstänkta.

13:48 Tidigare förhör avslutas. Nu inleds förhör med en 22-årig man som misstänks tillhöra ett annat kriminellt nätverk i Stockholm.

15:50 Förhör inleds nu med 21-åring från ett kriminellt nätverk i Stockholm. Enligt åklagaren ska kidnappningen den 14 april ha skett i hans lägenhet.

14:05 Han frånsäger sig dock anklagelserna och menar att han ej var på plats. Dessutom ska lägenheten enligt den anklagade varit tillgänglig för flera personer.

14:10 Förhör inleds med en misstänkt ledare för ett kriminellt nätverk i Stockholm. Han nekar till anklagelser om inblandning i brottet och menar även att han inte känner till den kidnappare artisten över huvudtaget. Förhöret avslutas.

Dag 2 avslutas – Yasin och Havals förhör skjuts fram

Yasin och Havals förhör var från början planerade att hållas idag. Enligt HUF-planen kommer dessa dock skjutas upp tills på torsdag. Dopest återkommer med exakta tider.