Ryan Garcia vinner över Devin Haney – "Ni trodde jag var galen"

Efter en tid av kontroversiella uttalanden på sociala medier gör boxaren comeback – svepte en öl under invägningen

Få atleter har varit så omtalade under 2024 som boxaren Ryan Garcia. Efter att ha publicerat videos på sin Instagram där han hävdade att han ”dödats av eliten” började fans oroa sig för hans mentala hälsa. Han deltog då i en intervju med Andrew Tate där han hävdade att han kidnappats av eliten och han tvingades se på när de dödar barn.

Fighten mot Devin Haney har förståeligt nog mötts av motstånd från många fans, då Ryan Garcia av många inte har ansetts vara i rätt sinnesstämning för att kunna genomföra en sådan match då hans rants har fortsatt.

Det var inte bara Garcias tidigare kommentarer som var omtalade innan fighten dock, då han fortsatte dra till sig uppmärksamhet hela vägen in till ringen. Under invägningen dök han nämligen upp med en ölflaska i handen, som han sen svepte innan han ställde sig på vågen.

Mot förmodan gick dock fighten av stapeln under lördagsnatten svensk tid, vilket chockerande nog även slutade i en vinst för Garcia. Han vann genom ett majoritetsbeslut från domarna och var överlägsen genom stora delar av fighten. I intervjun efter segern var det dock tydligt att hans utspel tidigare under året inte var en fasad.

”Kom igen allihopa, trodde ni verkligen att jag var galen?”, skrek Garcia.

Han började sedan en rant om att han ”hatats för att ha sagt sanningen” och att han satte sitt rykte och sin karriär på spel för att ”rädda världens barn”. Han bemötte även kritiken mot att han drack alkohol innan fighten och på invägningen, då han menar på att det behövs för att slappna av. Under söndagen la han dessutom ut ett klipp på X där han dricker en shot på ett privatplan.

Spana in highlightsen och vinnarintervjun på Youtube ovan!