Seedy gästas av Jireel på ”SOM OSS”

”Låten handlar om hur vissa människor sket i oss, och nu under senare år när vi har blivit dom vi är så vill alla spela med oss”

Seedy är tillbaka med ny musik och teamar idag upp med vännen Jireel på "SOM OSS". Singeln är en dansant up-tempo track producerad av Picasso On The Beat. Singeln följer upp Seedy's senaste låt ”Babygirl” som spred värme i somras.

Detta är inte första gången Seedy och Jireel samarbetar - de har nämligen hörts tillsammans på låten "Vibes" från Jireels album Sex Känslor samt senast på den Black Lives Matter-hyllande låten "TILLSAMMANS". Utöver detta har de även varit på hela tre turnéer ihop.

Att jobba med musik och vara artist har aldrig varit ett självklart val för Seedy, men efter att ha fått höra från folk runtomkring sig att hans röst var unik, gav han det en chans. Det ledde till att Seedy gick med i musikkollektivet Nivy och nu till hiphop-plattformen NOLO Music. Producenten Picasso står bakom en majoritet av Seedys musik:

”Picasso är en av Sveriges bästa producenter, folk har bara inte förstått det än. Han är mer än bara en producent, han har allt.”, säger Seedy. ”Låten handlar om hur vissa människor sket i oss och nu under senare år när vi har blivit dom vi är så vill alla spela med oss - som att de alltid backat oss. Vi skulle egentligen gått in och jobbat på en helt annan låt i studion den kvällen men kände att vi borde göra något nytt ifrån scratch och allt föll på plats helt naturligt. I guess att det var något vi båda kände.”

Hör singeln "SOM OSS" av Seedy ft. Jireel nedan, och håll koll på en tillhörande musikvideo som släpps under dagen.