Snoh Aalegra, Einár & Dree Low uppträder live på P3 Guld 2020

Idag stod det klart att Snoh Aalegra uppträder live på P3 Guld som tar plats i Partille arena

P3 Guld 2020 äger rum den 18 januari på Partille arena i Göteborg och sedan tidigare stod det klart att Einár, Dree Low och Ozzy uppträder live. Nu släpps ytterligare tre artister som är klara för den stora musikfesten – Molly Sandén, Refused och Snoh Aalegra. Tidigare utannonserade liveakter är b.la. Dree Low, Einár, Timbuktu, Miriam Bryant, Ozzy och Victor Leksell. Vilka som är nominerade till Sveriges Radios stora musikpris presenteras vid P3 Gulds nomineringsmingel och pressträff på Café Opera torsdag 28 november.

"Från lovande barnartist i Sverige till nyskapande artist på Stillahavskusten, som blev vän med Prince och samplad av Drake. Men framför allt har hon trollbundit med sitt filmiska, drömlika sound som är på väg någon helt annanstans." Så beskrev Sveriges Radios Mats Nileskär Snoh Aalegra när han porträtterade henne i P3 Soul för ett år sedan. Debutalbumet Feels släpptes 2017 och i år kom uppföljaren Ugh, those feels again med singlar som ”I want you around” och ”Find someone like you”.

"Ska bli så sjukt kul att komma hem till Sverige och uppträda på P3 Guld-galan. Känns fantastiskt att få möjligheten att göra detta på hemmaplan och inför så många tittare", säger Snoh Aalegra.

P3 Guld 2020 äger rum i Partille arena lördag 18 januari och direktsänds i P3, SVT2, SVT Play och Sveriges Radio Play. Programmet leds av P3-profilen och komikern Kodjo Akolor