SNS & Stockholm Surfboard Club går ihop för en lokal collab

Två av huvudstadens kreativa kolosser går samman för en ny kapselkollektion, innehåller allt från hoodies till tändare

SNS (Snekersnstuff) har sedan starten 1999 växt från en butik i Stockholm till en Europeisk favorit för streetwear, lifestyle och activewear. Deras mångsidiga utbud har hjälpt de sticka ut tillsammans med deras känsla för collabs, något de nu tar bara några gator bort till Stockholm Surfboard Club.

”Stockholm Surfboard Club har varit på vår radar sedan de startade 2019 och jag älskar vad de har byggt upp under bara några år. Geografiskt, designmässigt och helt enkelt hela deras energi ligger oss varmt om hjärtat, det är ett samarbete mellan vänner som bara var tvunget att hända. Våra berättelser och DNA i en kollektion känns väldigt logiskt för mig, från surfingkultur till sneakers, båda har blivit mainstream men leds av människor som älskar kulturen, och det är det som förenar oss”, säger Max Beraldin, projektledare för samarbeten på SNS.

Tillsammans har de tagit fram en klassisk kapselkollektion inspirerad av utforskning, gemenskap och vänskap. Kollektionen innehåller ett brett utbud av ekologiska bomullsprodukter, inklusive tre t-shirts (949kr styck), en hoodie (2 249kr) och en keps (899kr), följt av accessoarer såsom en kaffekopp (149kr), tändare (49kr), hang-tag (49kr) och även en Coleman-kylväska (1 299kr).

Hoodien och t-shirtarna har båda varumärkenas logotyper på ryggen, tryckta i Stockholm Surfboard Clubs signaturstil med spiraltextdesign i en båge, medans t-shirtsen och kepsen även har texten ”Sneakers Surfboards Stuff” på framsidan, som också visas på tändaren och kylväskan. Hela kollektionens röda tråd är den lokala känslan av samarbete, mellan två självständiga aktörer från samma trakt.

”Jag växte upp på andra sidan gatan när den första SNS-butiken öppnade 1999. Jag och mina vänner brukade gå dit för att köpa klistermärken och bara hänga. Sedan öppnade vi vår första SurfboardClub-butik tjugo år senare runt kvarteret. Jag är en grannskapstyp och samarbetet i sig är en kulturell och lokal skakhand från två varumärken som kommer från Stockholm, älskar sitt arv, men också tycker om att prova nya saker”, säger Manne Haglund Glad, medgrundare och kreativ chef för Stockholm Surfboard Club.

SNS x Stockholm Surfboard Club släpps den 18:e augusti och kommer att finnas tillgänglig på sneakersnstuff.com och i alla SNS-butiker (utom SNS London).