Spotify Music + Talk kommer till Sverige - kombinera ljud & musik

För alla poddälskare

Idag lanserar Spotify sitt nya poddcast-format Music + Talk i Sverige. De började experimentera med konceptet redan under fjolåret. Då testade de att blanda musik med ljudspår – likt en ”enhanced playlist” i avsnittsformat. Music + Talk kan nu skapas av alla som använder poddverktyget Anchor.

Tack vare Music + Talk kan nu alla poddskapare prata om musik som de älskar, och samtidigt skapa innehåll kring utvalda låtar. Dessutom är det en stor fördel för alla artister, som får royalty för de låtar som spelas.

Det här är en funktion som varit otroligt efterfrågad bland både poddare och musikälskare. Det är därför med stor glädje som vi kan avslöja att formatet Music + Talk kommer till Sverige. Du som skapare kan utnyttja Spotify’s bibliotek av över 70 miljoner låtar.

Du som lyssnare kommer sömlöst kunna utforska och interagera med musiken i ett poddavsnitt, precis som i en spellista (genom att direkt kunna gilla, spara och se mer information om ett låt utan att behöva lämna poddavsnittet eller söka efter den manuellt).

Är du själv en poddare? Missa inte att testa Music + Talk nu!