• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

STOR är tillbaka med ”En Kväll I En Gränd”

Lagom till sitt framträdande på Grammisgalan släpper legendariske Redline-rapparen årets första singel, producerad av Young Earth Sauce

När det kommer till ikoner inom svensk hiphop går det inte att se förbi STOR. Ulises Infante Azocar, känd som STOR, har under en karriär som sträcker sig över 15 år blivit en Redlines största spelare samt en stabil karaktär i den våg av ny politiskt laddad hiphop som svepte in över Sverige under början av 10-talet.

De senaste sex åren har varit väldigt händelserika, inte nog med att pandemin tog över ens vardag och liv så bestämde sig STOR för att åka till Sydamerika för att hitta sig själv. Då han har chilenska rötter genom sina föräldrar blev Sydamerika en naturlig plats att söka sig till och hans senaste album ”Under Broarna” som kom 2018 var resultatet av denna tid av trevande. Albumet var mörkt och introspektivt, medans det kommande albumet ”Över Broarna” berättar om STORs resa och vägen ifrån mörkret.

”Jag känner mycket tacksamhet till att jag kan använda både min kreativitet och talang för att bidra med ljus och hopp - efter att ha levt länge i mörkret”, säger STOR om drivkraften bakom musiken.

Singeln "En Kväll I En Gränd" kommer att vara en del av det kommande albumet (som släpps i maj) och den tar sin början i resan mot att må bättre. Beatet är producerat av stekhete Young Earth Sauce, som nyligen bidrog stort till ODZ och deras album "Ett Anständigt Liv". Vi får ta del av de elektroniska fusioner som producenten gjort sig allra bäst inom under de senaste åren, toppat av en stilren mix av Charlie Bernardo. Som pricken över i:et på STORS råärliga texter får vi även höra en feature från Malmörapparen Adam Aden (aka ADN).

”'En kväll i en gränd' skildrar en av många känslor och färger som finns på mitt nya album. Där jag vandrar mellan mörker och ljus, det här är en av de mörka delarna. Det är riktigt nice att få rappa med en artist som Adam Aden. Jag tycker att han är grym och har alltid velat jobba med honom”, säger STOR om släppet.

Lyssna på "En Kväll I En Gränd" i DOPEST Playlist på Spotify nedan 0ch missa inte STOR på Grammisgalan redan ikväll!