Stress släpper “Tipp Tapp” med Dree Low & 1.Cuz 

Avslöjar att ’Playlist 3’ är på gång.

“De e Stress idjuuut”, visst låter det bekant? Vid det här laget skulle man nästan kunna påstå att meningen bör räknas till svensk kanon, åtminstone på landets musikscen. Det är nämligen en av Sveriges främsta producenters så kallade producer tag. Can “Stress” Cantan är bland annat känd för sina samlingsalbum Playlist 1 (2011) och Playlist 2 (2014). Under gårdagen avslöjade han att en tredje spellista är på väg - Playlist 3 som tycks bestå av totalt tio spår, varav det första finns att höra redan nu. 

I dag släpptes låten “Tipp Tapp”, vilket är ett första smakprov från det kommande albumet. När Stress släppte sina tidigare playlists hade han förmågan att samla alla de största samtida hiphopartisterna och paketera det till ett musikaliskt mästerverk. På den första låten från Playlist 3 hörs artisterna Dree Low och 1.Cuz, som utan tvekan är några av de största namnen på landets musikscen just nu. Låttiteln, som även återkommer i refrängen, för tankarna till den välkända jullsången och barnvisan “Tipp tapp” (även känd som Midnatt råder). Fast en mycket mer explicit version. Förutom att Dree Low och 1.Cuz, likt tomtarna i den svenska barnvisan, är på sin vakt finns det i övrigt inte mycket som låtarna har gemensamt. Stress stjärnproduktion tar lyssnaren med storm, och kombinerat med artisternas fyndiga och smarta verser blir låten en solklar hit. 

 

Och min broder han är galen / Släpper kulor kalaha

 

De senaste åren har svensk hiphop exploderat över hela landet, vilket lett till att flera unga, talangfulla artister dykt upp och fått stora genombrott på kort tid. Den P3 Guld- samt Grammisnominerade Dree Low gjorde sig känd för den bredare massan med sitt senaste album FLAWLESS som bland annat inkluderade monsterhiten “PIPPI”. Hässelbyrapparen 1. Cuz hade sitt stora genombrott med singeln “Akta Mannen” 2018, i dag streamar han miljoner på Spotify och släppte nyligen debutplattan 1 ÅR. Kanske kommer vi får höra fler av den nya vågens artister på Playlist 3?  

Stress har alltid legat före sin tid. Hans musikaliska intresse föddes i tonåren när han redan som 16-åring DJ:ade på svenska R&B- och hiphopklubbar. Bara två år senare började han producera egen musik och kom att signas till Soblue. Förutom sina ikoniska spellistor, som är avgörande milstolpar i Sveriges musikhistoria har han även skapat hela projekt åt både Kartellen och Abidaz samt kammat hem en Grammis för Årets Producent 2013. Men Stress gör inte enbart musik på svensk mark utan jobbar även på ett internationellt plan och signades 2012 till Jay-Z:s skivbolag Rocnation Publishing. 

Lyssna på Stress “Tipp Tapp” med Dree Low och 1.Cuz nedan.