Se alla nominerade till P3 Guld 2020

Ant Wan, Aden x Asme, Dree Low, Einár, Guleed, Henok Achido, Imenella och Z.E är några av de nominerade

Det var i torsdags på Café Opera i Stockholm som man avslöjade vilka artister som nominerats till P3 Guld-galan som går av den 18 januari 2020 i Partille Arena. Det var totalt nio olika kategorier som presenterades och tidigare stod det klart att b.la. Einar, Dree Low och Snoh Aalegra är några av de som uppträder live på eventet.

Bland de nominerade såg vi b.la. Imenella som nominerats till Guldmicken (Årets Live), Einár, Dree Low, Ant Wan, Aden och Asme, Z.E, Guleed och Henok Achido. Dree Low som nominerades för första gången är nominerad i två kategorier, "Årets hiphop/r'n'b" och "Framtidens artist".  Även Einár fick två nomineringar med "Framtidens artist" samt "Årets låt" där han b.la. tävlar mot Mabel, Avicii och Veronica Maggio.

I årets hiphop presenterades fem artister: Ant Wan som släppt två EP:n WOW, Kapitel 21 samt debutalbumet GHETTOSTARDree Low som b.la. släppt debutalbumet FLAWLESS som blev en succé, Henok Achido som återvände efter en tids uppehåll med en av årets starkaste album Bror Utan Sol, Guleed med 50 GRADER I FEBRUARI och inte minst Snoh Aalegra som nyligen släppte Ugh, those feels againAden och Asme nominerades i årets grupp efter sitt starka år.

 

Röstningen är öppen från 28 november och det går att rösta fram till och med den 11 december 2019. Se alla nomineringar nedan. Röstningen sker här.

Nominerade till P3 Guld

 

Årets hiphop/r’n’b: Ant Wan, Dree Low, Guleed, Henok Achido, Snoh Aalegra

Guldmicken: Imenella, Miriam Bryant, Molly Sandén, Robyn, Viagra Boys

Årets artist: Avicii, Molly Sandén, Tove Lo, Veronica Maggio, Z.E

Årets grupp: Aden x Asme, Estraden, Galantis, Gammal, Hov1

Årets låt: "Don’t call me up" – Mabel, "Katten I trakten" – Einár, "SOS" – Avicii & Aloe Blacc, "Sunnanvind" – Mares, "Tillfälligheter" – Veronica Maggio

Framtidens artist: Dree Low, Einár, Isle of You, Victor Leksell, Winona Oak

Årets dans: Avicii, Bella Boo, Bottenvikens Silverkyrka, Kornél Kovács, Per Hammar

Årets rock/metal:, Arre! Arre!, Opeth, Skraeckoedlan, Stiu Nu Stiu, Wormwood

Årets pop: Augustine, Lova, Mares, Molly Sandén, Veronica Maggio

P3 Guld äger rum den 18 januari 2020.