Då kommer sjätte säsongen av 'The Handmaid's Tale'

Efter flera förseningar till följd av strejker har vi nu fått releasedatum bekräftat – då kan du se avslutningen på den hyllade serien

HBO Max prisbelönta dramaserie The Handmaid’s Tale är baserad på Margaret Atwoods, också prisbelönta, bästsäljande roman och handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Elisabeth Moss spelar huvudrollen som June Osborne/Offred, vars öde nu utspelat sig i fem säsonger.

Redan 2022 fick vi en teaser på den sjätte och sista säsongen via HBO Max sociala medier, där flera av skådespelarna avslöjade säsongens existens. Som med många andra produktioner påverkades dock inspelningen av strejkerna i Hollywood under 2023, vilket lade det förväntade releasedatumet under 2024 på is.

Nu kan dock Deadline rapportera att säsongen snart plockas upp igen, då en intervju med chefen Craig Erwich avslöjar att produktionen återupptas under sommaren 2024, samt att en spin-off även är i planeringsstadiet.

”I utveckling har vi även ’The Testaments’, som är en förlängning av ’The Handmaid’s’-serien, så vi har en mycket robust lista över manusbaserade serier som vi verkligen är glada över”, säger Erwich.

Han bekräftar även att säsong 6 av The Handmaid’s Tale kommer att släppas under 2025, utan att gå in på detalj gällande story, rollista eller exakt datum. Vi kan dock vara beredda på att fler uppdateringar lär dyka upp under och efter sommaren, då produktionen startar.