Foto: Pressbild

Travis Scott-biljetter säljs för 76kr

Är La Flame i sin flop-era?

Turnén för Travis Scotts UTOPIA, "Circus Maximus Tour", startade nyligen i Dallas, Texas. Enligt 404 Media står dock inte allt rätt till i La Flames utopi, trots att albumet slagit rekord som årets största hiphop-release. Premiärspelningen i Dallas har nämligen inte sålt ut helt, trots tidigare rapporter, och dessutom har andrahandsbiljetter dykt upp för så låga priser som 76kr.

404 Media, men även plattformar som Hypebeast, har följt prisutvecklingen på återförsäljaren Stubhubs amerikanska sida. Där har de sett priser dippa så lågt som 7$, vilket är ungefär 76kr, samtidigt som vanliga "Generel Admission"-biljetter dök upp till fullpris på Ticketmaster i dagarna innan spelningen. Det är ett långt kliv från Travis höga standard innan Astroworld-tragedin 2021, vars 100 000 biljetter sålde ut inom en timma.

404 Media tror att dippen beror på en webbplats som heter PFS Buyers Club. Sidan är specialiserad på ett slags vinstsystem som kallas "kreditkortsmaximering", vilket innebär att man använder sig av flera olika medlemmars kort för att köpa produkter direkt vid release och sedan sälja dem vidare för en vinst, varav medlemmarna får en avkastning. Enligt e-postmeddelanden som 404 Media har fått ta del av ska hemsidan ha bett sina medlemmar att köpa så många biljetter till "Circus Maximus" som möjligt, men när intresset från köpare inte var så högt som de trodde riskerar de nu att gå back 1 miljon dollar investeringssystemet.

Om det bristande intresset för La Flames liveshow beror på Astroworld-tragedin eller om det bara är konsumenter som sett igenom utnyttjare som PFS Buyers Club är svårt att avgöra, men vad som är klart är att arenan i Dallas inte var fullsatt. Nyligen släpptes även Scotts senaste sneaker med Nike Air Jordan, som å andra sidan samlat på sig rejält med hype. Du kan läsa mer om Cactus Jack x Nike Golf HÄR.