VC Barre släpper debutalbumet 'Young&Strapped'

Gästinhopp av ADAAM och Guleed

VC Barre tog Sverige med storm under 2021 med låten ”Vvvalsta” och har sedan dess släppt en rad singlar som toppat de svenska topplistorna, bland annat ”TOPP”, ”Internet” och ”Fläta”, där den första belönats med en nominering till ”Årets Låt” på Grammis.

På debutalbumet Young&Strapped hittar vi singeln ”Smutsig (intro)” tillsammans med ytterligare sju helt nya spår. Det är inte jättemånga features på albumet men vi får ett spännande gästinhopp från Guleed på ”Purge”, där Malmö-rapparen verkligen lyckas sätta refrängen, som känns både fräsch och annorlunda. Självklart finns också en collab med Grind Gang-kollegan ADAAM på spåret ”Kan inte”, som är en mer tempofylld låt. Vi får även höra en lite mer personlig sida från VC Barre på ”VCFLOW 2” som är en uppföljare till hiten ”VCFlow” som släpptes tidigare i år.

För produktionen på albumet står Rasoul, MM, Shenzi, Ertu och Takenoelz. Genom att VC Barre använt sig av flera olika producenter har han lyckats skapa ett varierat sound genom hela albumet. Detta är också något Barre hade i åtanke för de som lyssnar. Han berättar till DOPEST att det finns något för alla på skivan, både hårdare låtar och mer känslosamma. Ett exempel på en djupare låt är ”Flög”, där Barre bland annat rappar om kärlek och otrohet.

Han berättar även att skivans tredje spår, ”Säg till dom”, är hans favorit. På den hör vi VC Barre i sitt esse över ett studsigt beat av Shenzi.

Lyssna nya skivan Young&Strapped av VC Barre nedan!