Vinicius Junior i tårar – berättar om rasismen på fotbollsläktarna

Real Madrids stora stjärna har fått utstå flera attacker under sin tid i den spanska ligan – talar ut om kampen inför protestmatch

Under måndagsnatten svensk tid samlades det brasilianska landslaget för en presskonferens i samband med lagets senaste träningsmatcher, varav Real Madrid-stjärnan Vinicius Junior var en av spelarna som intervjuades.

En av frågorna blev dock för mycket att diskutera för anfallaren utan att hålla känslorna i schack. Junior har under sin tid i Real Madrid utsatts för rasism från läktaren vid ett flertal tillfällen, vilket bland annat lett till att klubben tagit fall till domstol. När spelaren fick en fråga om hur kampen mot rasisterna påverkar honom kom tårarna.

”Jag vill kämpa för alla som är svarta. Allt som jag går igenom, varje match, varje dag, är väldigt sorgligt. Inte bara för mig, utan för alla svarta som lider varje dag”, säger Vinicius Junior.

Den märkbart tagna Junior möttes av applåder från presskåren på plats, när han samlade sig och förklarade att kampen påverkar hans motivation men att han fortsätter kämpa.

”Jag blir bara allt mer ledsen. Och jag känner allt mindre lust att fortsätta spela. Men jag ska fortsätta kriga”, säger han.

Träningsmatchen mot Spanien spelas ikväll tisdag, klockan 21.30 svensk tid. Matchen går under namnet ”one skin” och arrangeras som en protest mot rasismen på läktarna, efter incidenter med spelare i den spanska ligan som just Vinicius Junior. Han har hyllats för sin kamp mot problemet och har stöttats av världsstjärnor som Kylian Mbappé & Rio Ferdinand, men även stjärnor inom andra sporter som F1-föraren Lewis Hamilton.