När Warner Music Sweden nyligen signade 19-åriga VLAD var det nog inte många som visste vem han var. Kort efter det släppte han sin debutsingel "No Lighter", en låt som blev uppsnappad av WorldStarHipHop. Dopest bestämde sig för att ta reda på lite mer om den unga rapparen, som för närvarande bor i Hollywood.

VLAD föddes i Ryssland men växte upp i norra Stockholm, nyligen flyttade han till Hollywood för att jaga sin dröm. Musikkarriären började i Sverige för några år sedan. Med sina höga ambitionerna insåg han tidigt att "landet lagom" inte var den rätta platsen för honom att växa som artist.

 

"Jag förstod att Sverige inte var den rätta platsen för mig med de mål jag har. Hollywood blev det, för att det har varit en dröm sen barnsben att bo på Hollywood Boulevard, gå ut varje morgon och se stjärnor på marken."

 

Debuten "No Lighter" kom för bara någon vecka sedan. Enligt honom var det perfekta timing, i samband med den nya dealen med Warner Music Sweden.

 

Vad kan vi förvänta oss från dig musikmässigt, och vad har du för mål?
"Jag kan bara säga att mina lyssnare aldrig kommer ha tråkigt. Man kan förvänta sig allt från mig, men på samma gång kommer man aldrig kunna förutse vad nästa move blir. Jag har stora planer på att utvidga mitt sound med varje släpp och överraska mina älskare, men även hatare, gång på gång. Mitt mål är att ändra 10 miljoner liv åt det positiva hållet inom ett år.
Hur ska du göra det?
"Jag ska ändra på deras liv genom att leverera musik för all publik, det vill säga människor som känner sig deprimerade, utstötta, funktionshindrade och ensamma. I dessa låtar vill jag få ut budskapet om att alla är lika mycket värda, om jag gör det ska ingen kunna tveka på sina förmågor utan följa sina drömmar no matter what people say about it."

Du skriver på engelska. Hade du någonsin skrivit på svenska förut eller har ditt fokus alltid varit internationellt?

"Jag har skrivit på svenska och har även flera låtar med mina vänner i Sverige. Dock har mitt mål alltid vart att kunna nå ut till miljoner av människor redan vid starten av min karriär vilket jag kände att engelska var perfekt för. Dessutom är de flesta rapparna och andra musiker som jag personligen lyssnar på och inspireras av från USA."

Du är en person som levt i tre helt olika länder och miljöer- Ryssland, Sverige och USA. Hur har det format dig? 

"Det har lärt mig att kunna anpassa mig till den miljön jag befinner mig i oavsett vad. Det har även lärt mig att allting förutom familj och tro är kortvarigt. Det kanske inte är så egentligen ... Men det är så jag tänker."

 

Vad gör att du sticker ut från andra artister? 

"Allt jag gör, inte bara musiken men också allt annat i mitt liv måste vara perfekt. Jag kommer alltid att ha den iskalla touchen i mina låtar som tyder på mitt ursprung. VLAD är en riktig iskall grabb om jag säger det så. Soundet som jag skapar tillsammans med mitt team är definitionen av iskall rap. Jag är den enda ryssen som kommer att vara på samma nivå som de stora amerikanska och kanadensiska rapparna i gamet. Jag kommer definitivt lägga in ryska element i mina låtar."
VLAD är ett mycket intressant tillskott på den internationella hiphopscenen. Det ska bli spännande att följa svensk-ryssens utveckling i Hollywood. Spana in hans singel ovan och håll utkik efter senaste nytt på Dopest.