Så mycket har X tappat i värde efter Elon Musk

Entreprenören tog över Twitter och bytte namnet till X i slutet av 2022 – se siffrorna plattformen tappat sedan dess

När affärsmannen Elon Musk till slut tog över plattformen Twitter efter flera år av försök tog det inte lång tid innan kontroverserna började stapla sig på hög. Från att byta namn och logotyp till ”X” och senare hävda att han skulle avgå som VD, till att ta betalt för användarverifiering och vilja köpa upp Wikipedia, 2023 har minst sagt varit stökigt för Tesla-grundaren (som dessutom orsakat en omfattande strejk i Sverige).

Men hur mycket har plattformen egentligen förlorat i värde sedan Musk tog över? Det har nu Axios tagit reda på genom en värderapport, som Quartz har analyserat och illustrerat med ett smidigt diagram. Från oktober 2022 till januari 2024 har sociala medie-giganten tappat från 44 miljarder dollar till 12,5 miljarder dollar i värde, en minskning på 71,5%.

Foto: Quartz

Musk själv har, utöver sitt ”hot” om avgång, varit sparsam med kommentarer gällande plattformens enorma marknadsfall. De nya siffrorna har inte heller fått någon uppmärksamhet från VD:n, som istället valt att fokusera på det ökande antalet användare på plattformen.