X vill utmana Youtube med egen video-app

Elon Musks plattform gick tidigare under namnet Twitter – nu kommer snart nästa stora ändring till användare världen över

Vägen framåt för X (Twitter) har minst sagt varit skakig sedan multimiljardären Elon Musk tog över plattformen efter en rad misslyckade försök till uppköp. Börsvärdet har kraschat, användare har krävts på pengar och Twitters grundare har startat en konkurrent, för att nämna några av rubrikerna som följt Musk.

Nu rapporterar Fortune att nästa stora förändring är i sikte, då X vill ta upp kampen med videoplattformar som Youtube & Twitch genom en egen applikation. Det ska röra sig om en app för smart-tv-apparater där det ska gå att titta på långa videoklipp som förväntas avtäckas inom de kommande veckorna.

Plattformen lanserade en tidig version av video- och ljudsamtal för vissa användare i oktober förra året, likt ett beta-test. Detta efter att Musk konstaterade att han planerade att göra om X till en superapp som erbjuder tjänster från meddelanden till tv-tittande, likt WeChat i Kina.

X har i skrivande stund varken avslöjat eller kommenterat den beryktade appen.