• Foto: YouTube / JB

Yasin & JB linkar igen på ”Ambitions of a Rider”

Den dynamiska duon tar hjälp av vapendragaren Amr Badr för att skapa en självsäkert reflekterande låt, första collaben för året

Att Yasin & JB är sammanflätade i svensk hiphop-historia är fakta. Sedan tiderna i kollektiven BBE och Ghetto Superstars till det nuvarande MNMusic har de två varit en självklart duo, både på egen hand och tillsammans. Nu är det tillbaka på samma beat igen med en singel som bygger vidare på det melodiösa sound Yasin framförde på albumet Pistoler, Poesi & Sex.

Titeln "Ambitions of a Rider" är en hyllning till idolen 2Pac, som släppte en "Ambitionz az a Ridah" som en av sina mest ikoniska låtar på 90-talet. Över ett ekande Gudfadern-liknande beat från frekventa samarbetspartnern Amr Badr hör vi de båda MNM-medlemmarna utbyta rader som reflekterar på tiden som varit, på gott och ont, samtidigt som de tittar mot en ljusare framtid. Yasin pratar från perspektivet av sig själv inifrån murarna på refrängen, där han även skickar en hälsning till sin dotter.

"Free mig själv, soon home
Kan någon säga till min dotter: Papa was a rolling stone"

Det är första samarbeten sinsemellan för de två sedan "DIE YOUNG" & "HYRAN ÄR PÅ 50" från JB:s album AHSP DEL 2, släppt förra hösten. JB visar upp de två sidor av sitt artisteri som han hyllats för att kunna balansera mellan i sina texter. Från att vara kaxig och utåt ena stunden till att reflektera melankoliskt och titta inåt i nästa.

"Visar inga känslor, går igenom allt ensam"

Lyssna på "Ambitions of a Rider" och mer ny musik i DOPEST Playlist!