Stockholmsbaserade Yemi har haft en karriär som ingen annan. Sedan starten i Organismens kollektiv Ledighetsmaskinen under det tidiga 10-talet har hans stil utvecklats konstant och när debutalbumet Neostockholm landade 2016 var det men en rave-rap stil som var långt före sin tid. Med ett elektroniskt och drömskt sound skapat tillsammans med hans dåvarande egna kollektiv Europagang samt vänner som Sadboys-producenten Gud var det tydligt att Yemi hade en talang för utmana normen, vilket han fortsatte med på emotionella uppföljaren Rave 2019 och på senaste engelska plattan Heartmusic 2021.

Influenserna från Japan har alltid varit närvarande i Yemis konstnärliga uttryck, sett till såväl musik som klädstil. Därför känns det helt in character att han nu ska besöka landet för en exklusiv live-spelning.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Yemi (@neoyemi)

Artisten tog till sin Instagram för att avslöja nyheten på både engelska och japanska under tisdagsmorgonen. Spelningen kommer att äga rum i lokalen EBISU BATICA, baserad i området Shibuya, Tokyo, på lördagen den 22:e juli under deras evenemang "cold city". Shibuya är ett legendariskt område för kultur och har bland annat varit hem för legendariska japanska märken som BAPE.

Missa inte heller vår intervju med Yemi inför släppet av hans senaste album Heartmusic från 2021!

Intervju Yemi: om processen bakom albumet ‘Heartmusic’