Se upplyftande musikvideo till Young Thugs "Oh U Went"

Den häktade rapparen står inför ett potentiellt livslångt fängelsestraff med sitt YSL, nu släpps video med Drake från senaste albumet

RICO-caset mot Atlanta-rapparen Young Thug och hans YSL Records är fortfarande högst ouppklarat. Den 31-åriga artisten pekas ut som ledare för ett bloods-kopplat gäng med samma namn (YSL), som sedan täcks upp med skivbolagsdelen av organisationen. Kollegan Gunna har blivit frisläppt mot anklagelser om ”snitching” (som han själv nekar till) men Thug själv är kvar i häktet och han har hittills nekat till alla brott. Från häktet kom nyligen ett nytt album, vars största låt nu får en egen musikvideo: ”Oh U Went” feat. Drake.

Musikvideon blandar skådespelade sektioner där vi bland annat ser barn som leker på gatorna i Texas, killar som spelar tärning och några vänner som lyssnar på låten i en bil. Detta mixas med klipp på Drake bland vad som verkar vara familj och vänner till Young Thug, när han rappar sin vers framför en ”roller skate”-rink.

Det här är de både hiphop-tungviktarnas andra samarbete från Thuggers album BUSINESS IS BUSINESS, varav ”Parade on Cleveland” är den andra. De har tidigare i sina karriärer samarbetat på flera albumspår som Drakes ”Way 2 Sexy” och Thugs ”Bubbly”, en kemi som visar sig även på detta spår som dock sägs vara inspelat i efterhand från Drakes sida på en redan färdigställd Thug-låt.

Spana in videon ovan!