Rättegången mot Young Thug & YSL skjuts upp efter domarbråket

Rapparens advokat Brian Steel dömdes till fängelse för att ha trotsat rätten – nu kan domaren avsättas för sitt beslut

Tidigare under juni ansökte Young Thugs advokat Brian Steel om att domare Glanville skulle avsättas. Detta efter att domaren dömt advokaten till fängelse när han vägrade ge upp källan till hur han upptäckte ett hemligt möte mellan Glanville, en åklagare och en medåtalad till Thug i fallet mot YSL.

Nu skjuts rättegången upp då en annan domare ska avgöra om domare Glanville är lämplig att fortsätta med domstolsfallet. Detta är andra gången rättegången skjuts upp, då den även pausades under årskiftet mellan 2023 & 2024 då en medåtalad knivhöggs i fängelse. Young Thug och hans advokat Brian Steel har även ansökt om en ”mistrial”, då de anser att rapparen inte kan få en rättvis rättegång.

”Domstolen har anslutit sig till åklagarnas team och är partisk mot Williams och gynnar åklagarna, vilket objektivt visades den 10 juni 2024, liksom under hela detta mål”, skrev Steel i sin ansökan om domare Glanvilles avsättning.

Det är oklart exakt hur länge rättegången kommer att pausas. Nyligen sträckte sig rättegången till över 100 dagar i rättssalen, vilket gjort det till det längsta brottsmålet i delstaten Georgias historia.