• Foto: TP

Z.E & LaStreet gör en första collab med ”SOSA”

Stockholm & Västkusten förenas på en ARB-producerad fusion mellan beat-stilar

LaStreet är ett av de senaste namnen att stiga upp från den framgångsrika våg av Göteborgsmusik som svept över Sverige under de senaste åren. Debut-EP:n Ratio Belli släpptes i vintras med "Caramella" som största hit, men den följde en rad av singlar som dykt upp sedan 2021. Den maskerade rapparen har gjort sig känd för att sömlöst kunna blanda melodiösa stick med mer rått spottade rader, ofta över produktioner från 01an eller ARB som ligger bakom senaste singeln "SOSA".

Denna gång har han även med sig en veteran från Stockholm på micken, nämligen Z.E. Under skarven mellan vår och sommar 2023 har Z varit på lite av en comeback, med albumet BRÅTTOM I STOCKHOLM samt singeln "Innan Fame" tätt i följd.

Tillsammans med LaStreet visar de upp sina respektive styrkor över en produktion som tar dansanta pianotoner från latinamerikansk pop och slänger dem i en mixer med hiphop-trummor från G-Funk och fransk rap. Sedvanligt kaxiga rader med glimten i ögat flyger ut från Z, medans LaStreet slänger mer melodiösa slingor. Direkt i låtens första mening sätts tonen, när Z.E:s del av hooken ekar in:

"Jag lämnar inga vittnesmål
Du toppade på listan, du är sist ändå"

Lyssna på "SOSA" och mer ny musik i DOPEST Playlist!