Efter sin Grammisvinst i kategorin Soul/R&B 2021 har Zikai fortsatt släppa musik som stått i konstant evolution, vilket nu kulminerar i ett projekt som följer resan från ungdomen till vuxenlivet. EP:n don't look at the moon... är hennes första längre projekt sedan debuten Make You Mine 2020 och fokuset är på livets gång, både inom kärlek och självförverkligande.

"Min EP don't look at the moon… handlar om min relation till kärlek just nu men med några tillbaka blickar (sommar 16). EP:n handlar om att vilja bli älskad men på rätt sätt. Jag skulle vilja tro att jag blivit snäppet självständigare sen min förra EP. Den handlar också om att man ibland ska försöka sitta bästa att inte skylla på allt runt omkring (inklusive månen) och istället titta inåt", säger Zikai själv

Projektet innehåller de tre tidigare släppta låtarna "Summer 16", "Rush Hour" och "Super 8", som samlades under på den förstnämndas singelrelease. Nu får vi även de nya spåren "Come Get Me Out" & "Holiday", som expanderar på den allt mer finslipade fusion av pop, RnB & soul som hon jobbat fram genom ett frekvent studiojobb med producenter som Erik Hassle, Gustav Landell (Peg Parnevik, LOVA) och amerikanska duon The Wavys.

Resultaten är ett ljudlandskap bestående av svävande och mjuka paletter, men som även vågar använda mer direkta och funkiga rytmer på som på "Rush Hour". Konstant är dock Zikais naturligt lena röst, som sveper in alla tempon i ett lugn som ger en vacker helhetskänsla till ett projekt som handlar om just att hitta sig själv, och därmed sitt sound.

Lyssna på don't look at the moon… EP på Spotify!