Foto: Pressbild

Knapp månad efter EP – Zikai är tillbaka med ”Whatever You Say”

Adderas in som extra spår på deluxe-versionen av ’don’t look at the moon’

Stockholmsartisten Zikai släppte för bara några veckor sedan sin andra EP don't look at the moon, det andra längre projektet i hennes diskografi efter debut-EP:n Make You Mine som kom 2020. Karriären har dock sträckt sig långt mycket längre än debuten med "Mountain Peak" 2019, då Zikai blev upptäckt av producent Mack Beats redan som 15-åring och därefter gästade artister som Silvana Imam och började arbeta som låtskrivare.

När solokarriären tog sin början blev den dock snabbt första prioritet, något som kulminerat i de två projekten som dykt upp under de senaste tre åren. Det kreativa flowet fortsätter nu nästan direkt, då hon släpper en deluxe-version av don't look at the moon som innehåller det nya spåret "Whatever You Say".

”Whatever You Say handlar om att sätta någon på en piedestal och nästan njuta av den ensidiga dynamiken som kan uppstå. Att vilja älska eller bli älskad kan få en att gå till desperata längder, även om det är destruktivt. Skapandet av WYS tillsammans med Agrin, Nirob och Trey kändes så självklar. Så fort jag hörde ackorden visste jag vilken väg låten skulle ta melodiskt och sedan föll alla bitar på plats”, säger Zikai om låten.

Agrin Rahmani, som även producerat låten utöver att ha medverkat i låtskrivandet, ligger också bakom soundet på "Super 8" från EP:n. Här har spunnit vidare på den drömlika och försiktiga ljudbild som Zikais lena röst passar in på som allra bäst, ett bevis på att Zikai verkligen hittat sin stil och att hon planerar att fortsätta bygga på den.

Lyssna på don't look at the moon (Deluxe) på Spotify!