Foto: Pressbild

23 släpper ”Window Shopper” inför kommande album

En hyllning till 50 Cent – som han snart är förband åt

Det är den 1 juni - vilket betyder att det nu officiellt är sommar. För att fira in de varmare årstiderna är 23 tillbaka med en heavy ny singel. Idag släpper han den 01an-producerade låten "Window Shopper". Det blir en uppföljare till hans senaste varma track "More Life".

Den som har en kärlek för hiphop kommer säkerligen att tänka på 50 Cents ikoniska hitlåt med samma namn. Och det är ingen slump ... Det var faktiskt så att när 01an spelade upp beatet - började 23 direkt att nynna på just 50 Cents singel. Originalet är alltså en stor inspiration bakom 23's nya singel. Och timing kunde dessutom inte vara mer perfekt. Den 22 juni kommer nämligen 50 till Stockholm för en spelning - där 23 nyligen avslöjades som förband. Kanske kommer vi få höra båda artisternas versioner av "Window Shopper" live under kvällen?

23 berättar att den nya singeln "Window Shopper" är något av en feel-good låt att vibea med till. Det är känslan i låten som väger tyngst:

"Låten i sig har ingen djup mening på det sättet, utan har en fet vibe med mycket energi. Ibland måste man talk your shit." 

Sedan den Stockholmsbaserade rapparen 23 gjorde debut 2020 har han hunnit släppa flera lyckade singlar, och till och med två album, senast 08ZOO som kom i november förra året. 23 har redan lyckats dra in miljontals streams på Spotify och är ett intressant namn att hålla ögonen på. Han känns bland annat igen för populära tracks som "Trapper of the Year", "Länge Leve Vi" och "Savastano".

Trots ett redan aktivt 2022 har 23 inga planer på att sakta ned, snarare tvärt om. "Window Shopper" är ett smakprov på ännu ett kommande album från honom. Parallellt med karriären i Sverige jobbar 23 dessutom gör fullt på samarbeten i utlandet - och var nyligen i UK där han spelade in till Fumez the Engineer’s format ”Plugged in”.

Lyssna på "Window Shopper" med 23 i DOPEST Playlist nedan!