2M fortsätter utveckla på sitt sound med "TIGHT"

Nyligen släppta projektet 'UTAN PUBLIK' var en försmak på en artist i förvandling – nu fortsätter den kreativa expansionen

Med sin iskalla drill inspirerad av UK-scenen blev 2M pionjär för subgenren inom svensk hiphop när han började släppa officiella låtar under 2019 som ”Tour de France”. Under åren som följde fortsatte han bära drill-flaggan stolt, bland annat med de två projekten DRILLOGI & DRILLOGI 2 som dessutom bar genren i sina titlar.

Under 2023 och framåt har han dock visat en vilja att visa andra sidor av sitt artisteri, först genom den somriga singeln ”ELTON” tidigt under hösten och senare genom projektet UTAN PUBLIK tidigare under februari 2024. Även om produktionerna varierar och 2M allt mer experimenterar med melodier består dock hans förkärlek för smarta och humoristiska bars, en uppskattning för konsten av rap som han gör tydlig på nya singeln ”TIGHT”.

”Fansen diggar min drill men f*ck that, låt dem höra på hiphop”

I den tillhörande mini-dokumentären till senaste projektet UTAN PUBLIK pratade 2M själv om viljan att expandera från det drill-sound han slog igenom med. På ”TIGHT” ger han ytterligare en nickning till att han uppskattar responsen på hans mest använda stil, men att han inte är rädd för att testa andra uttryck.

Singeln är fortsättningen på det nya kapitel 2M öppnade med UTAN PUBLIK, ett kapitel som fortsätter historian från de föregående inom nya ljudlandskap. Ett definitivt tecken på artistisk utveckling, men även ett tecken på talangen för att snabbt bemästra nya stilar.

Lyssna på ”TIGHT” och mer ny musik i DOPEST Playlist!