Foto: 2M via Instagram

2M släpper singel #4 för året

Drillogen testar på ett mer melodiskt sound

Drillrapparen 2M har hittills under 2023 hunnit släppa tre singlar, en lista som påbörjades med en DOPEST Session för "3 KANT" i vintras. I mitten av sommaren fick vi "3 SMOKE", som fortsatte på det hårdare sound vi lärt känna 2M igenom och som även dök upp på singeln "HOW I FELT" som dök upp mellan de två 3orna i våras. Årets fjärde släpp är dock något av en ny riktning för 2M, som både håller i sina rötter och blandar med nya influenser på "ELTON".

"ELTON" är det första släppet från den kommande EP:n Utan Publik som förmodligen släpps senare under året. Det blir det första projektet från 2M sedan DRILLOGI 1 & 2 kom under det första halvåret av 2022. Låten tonar dock ner något på den annars så iskalla drill 2M brukar bjuda oss på till förmån för ett mer melodiöst flow, även hans signum i drill-stommen fortfarande finns med i takten.

Texten visar dock att skenet bedrar med produktionen, då hans skildringar av livet på gatan fortfarande levereras utan några kompromisser. Vi får höra beskrivningar från många olika situationer i hetluften, men även en del reflektioner från 2M själv på hur hans tankegångar har gått genom åren.

"Jag drömde om å lira i FCB
Nu jag väntar på NFC"

Lyssna på "ELTON" och mer ny musik i DOPEST Playlist!