Aden släpper nya albumet ”TRAUMA X”

Uppföljare till första soloalbumet Ingen efter tolv

Aden släppte sin första singel för året, Scandinavia tillsammans med ADAAM för bara en månad sen. När singeln släpptes lovade Aden att ett nytt projekt skulle komma senare i år - ett löfte han nu hållit.

Idag släpper han alltså sitt andra soloalbum "TRAUMA X" som blir en uppföljare från hans första soloalbum, Ingen efter tolv samt hans EP: Kreaktiv. Albumet innehåller tio spår där singeln Scandinavia med ADAAM ingår, övriga gäster på albumet är Awave och Talé.

”Hela albumet grundar sig i att göra trauma till ett X och kunna gå vidare med livet. Att lämna saker och ting bakom sig. Det handlar om glada stunder, ledsamma stunder och att tänka positivt - men samtidigt minnas vad du gått igenom. Det är TRAUMA X,” säger Aden.

Efter att ha spenderat över fem år i branschen där flera av åren var i den hyllade och prisade gruppen Aden x Asme visar Aden på ett mångfacetterat sound och befäster ytterligare hans roll som en betydelsefull spelare på den svenska hiphopscenen.

”Med det här albumet vill jag att mina lyssnare ska få olika perspektiv på livet, och förstå mig på ett annat sätt. På albumet delar jag med mig av hur man kan göra trauma till ett x. Det är genom att hitta en mening med livet och göra saker som har betydelse för dig. Genom att ha människor som betyder nåt runt omkring dig. Det är så man går vidare och inte bara går igenom livet som en levande död,” berättar Aden.

Albumet är genomtänkt och en briljant uppföljare till hans första soloalbum Ingen efter tolv. Han bjuder på en klassisk Aden-vibe precis som han lovade när han presenterade första singeln för året samt avslöjade att albumet skulle släppas. I samband med albumet släpps även en musikvideo till spåret “Wine” klockan 12:00 på fredagen.

Lyssna på Aden - Trauma X nedan.