Aden gästas av Yasin, B.Baby & A36 på debut-soloalbumet 'Ingen efter tolv'

Kanske blir det rapparens sista soloprojekt någonsin

Rapparen Aden från Hammarkullen slog igenom i den hyllade duon Aden x Asme när de släppte den populära singeln ”Kasse” 2017. Trots stor succé med singlar och albumet 12 TILL 12 valde gruppen att gå skilda vägar 2019. Sedan duon splittrades har båda artisterna satsat hårt på solokarriären och Aden har släppt populära spår som ”Midjan” och ”Safe”, samt debut-EPn Kreaktiv. Nu fortsätter han sin musikaliska utveckling med releasen av det efterlängtade debut-soloalbumet Ingen efter tolv.

Skivan Ingen efter tolv har hintats på rapparens sociala medier sedan en tid tillbaka – redan i januari teasade han den Yasin-gästade ”Brown Liquor” på Instagram. Albumet består av totalt 12 tracks och vi hör gästspel från såväl etablerade Yasin som några av de hetaste up-and-coming; B.Baby, A36 och Simeon. Övervägande produktion sker från Götebords-producenterna Elai och Chase, men även från namn som Kayen och Ian. Enligt en Tweet från Aden själv är det här hans sista soloprojekt någonsin. Kanske innebär det att vi kommer få höra en comeback från duon Aden x Asme?

https://twitter.com/_AdenHK/status/1366455137988997125?s=20

”Denna gången jag kommer för allt.” skrev Aden på Instagram i samband med att han avslöjade albumets låtlista – och det är definitivt no cap. Albumet känns tveklöst som rapparens strakaste projekt hittills med en tydlig röd tråd från start till finish. Det stärks dessutom av den vassa produktionen. Aden visar upp ett mångfacetterat sound. Allt från den råa och emotionella ”Loyalty” som gästas av R&B-fenomenet Simeon till hårdare tracks som ”Way Back” med vännen och nykomlingen A36. Hela tiden bibehåller Aden det melodiska flow som blivit utmärkande för BL-rapparen. Vi har även mycket kärlek för skivans fokussingel ”Can’t Complain” som även den är melodisk och kombinerar hiphop med inslag av R&B – vilket mycket väl passar hans röst. Spåret släpptes nu i början av mars för att promota albumet, med en tillhörande musikvideo av MOGZ. 

 

”Vissa gråter fast de ler / Folk de tar men har svårt för att ge /Alla vet men ingen visste vad som sker / I mitt kvarter, det regnar, Angered”

 

Utöver den melodiska stämman känns Aden igen för sina ärliga och öppna verser. Det hör bland annat på spåret ”Blue” med B.Baby. Artisterna rappar om att jobba sig upp mot toppen, och falska vänner som bara finns där när det gynnar dem själva. ”De smöra på mig som det Bregott / Men brödet är last på min bröder, babe” rappar Aden. Skivan avslutas med det nostalgiska spåret ”Deregna (Outro)” som reflekterar livet i stadsdelen Angered i Göteborg (det är även där Hamarkullen ligger). Vi hör Aden reflektera över vänner som hamnat på fel väg i livet, och den hopplösa känsla han lämnas med när det numera inte finns många kvar. Det är livet i ett kvarter där det alltid känns som att det regnar …

Lyssna på albumet Ingen efter tolv med Aden nedan!