Adin Ross slutar med streaming

En av världens största streamers har varit omgiven av kontroverser på plattformen Kick – nu väljer han att avsluta karriären

Under streamingboomen de senaste åren har några namn stuckit ut lite extra. Kai Cenat, iShowSpeed & Adin Ross kan närmast beskrivas som ”the big three”. De två första namnen har allt mer breddat sig in i mainstream dock, med samarbeten med Nike för Cenat och uppvisningsmatcher i fotboll för Speed.

Adin Ross har däremot snarare blivit mer och mer kontroversiell genom årens gång. Från att börja associera sig med Andrew Tate till att fakea intervjuer med Kim Jong Un, sedan han bannades från Twitch och gick över till konkurrenten Kick har Ross haft svårt att hålla sig på rätt sida av kontroverserna.

Nu verkar det som att Ross själv känt att det blivit för mycket, då han i en nu borttagen tweet meddelar att han lämnar streamingvärlden.

I meddelandet tackar han sina fans och sin familj för tiden som har varit och förtydligar att han alltid kommer vara en del av communityt. Exakt vad han planerar att göra härnäst står inte, men han berättar om sin optimism inför att de ”oändliga resor som finns i framtiden”.

Adin Ross blev främst känd på plattformen Twitch under pandemiåren 2020-2022, då han ofta bjöd in rappare som Lil Uzi Vert, Soulja Boy & Tory Lanez för att freestyla och umgås. På senare år har han varit i flera kontroverser med andra rappare, då 21 Savage anklagades för att fuska på kortspel under en stream och Playboi Carti dök upp i en stream i några minuter innan han lämnade med en väska full 2 miljoner dollar.