Ant Wan bryter tystnaden med nya singeln "Ya Rab"

Lyssna på första smakprovet från kommande EP:n "Kapitel 21"

Det är svårt att tro att mindre än ett år har gått sedan Ant Wan släppte sin debut-EP WOW. EP:n som innehåller spår som ”Kall” och ”Fendi” har under sin korta tid växt till att ses som något av en klassiker på den svenska hiphop-scenen. Samma år har han även hunnit släppa både singlar som ”Blessed” och ”Drip”, samt det fulländade debutalbumet GHETTOSTAR. Därefter har det dock varit tyst från Ant Wans håll, och just när lyssnarna var som mest nyfikna, dök låten ”Alive” upp på YouTube. Nu är han officiellt tillbaka – och idag kan vi höra nya singeln ”Ya Rab”.

Ant Wan som startade under artistnamnet Råby har under årets gång både utvecklats och experimenterat med sitt sound. Detta är något som ständigt diskuteras bland fansen som ofta splittras i sina åsikter gällandes vad som är bättre. Antingen den mer väletablerade Ant Wan, med genomtänkta koncept och produktioner, eller Råby, den där råa Västerås-rapparen som självsäkert och med äkthet berättar om sin kontroversiella livsstil.

Den här veckan släpper Ant Wan singeln ”Ya Rab”, som med sin arabiska hook lyckas blanda båda sina personas. ”Ya Rab” innehåller en produktion av Malmö-producenten Rico och erbjuder en loopad gitarrslinga i typisk Ant Wan-anda, samt en melodisk mix av Ant Wan’s olika röstlägen. Han meddelar även att detta blir första singeln från den kommande EP:n Kaptiel 21 som kommer släppas inom kort.

Lyssna på ”Ya Rab” av Ant Wan nedan!